Allmänt, Foto

Vardag

Nu har jag äntligen köpt en spade som jag ska få loss snön med! De snöröjningsattiraljer jag köpte förra (?) vintern, då de jag tidigare haft hade gått sönder, är av plast – och HELT värdelösa! Den lilla skyffeln glider bara ovanpå snö som är trampad på, utan att snön sitter särskilt hårt fast, vilket ger mig en brotrapp som ser ut så här:

Det är alltså den skottade versionen av bron! 🙁 Under vintern har det byggt och byggt med snö på trappstegen, så nu är bron livsfarlig att ta sig uppför eller nedför på. Jag får klättra längst ut i kanterna med trappräcket som stöd. Observera även den ”limpa” av hårdtrampad snö som ligger i mitten av gången upp mot bron. Samma fenomen, plastspaden glider bara ovanpå.

Fågelmaten behöver fyllas på, men det finns ännu frön i de små runda behållarna. Dock är mina småfåglar väldigt bortskämda och vill helst bara äta från den stora behållaren, som töms på nolltid. Kolla snön på taket av den! Så mycket har det kommit under helgen.

Visst har jag sagt att jag är less snön? *suckar tungt* Idag och imorgon ska vi visst få soligt väder, och då kan det bli takdropp. Snögardinen ovanför köksfönstret har inte gett med sig än, men om det soliga och varma vädret fortsätter kanske den släpper taget snart.

Så här såg den ut tidigare, nu har den vuxit lite mer
och fått en spetskant av istappar.

[tags]snö, mera snö, sol, skotta snö, spade, fågelmat[/tags]