Allmänt, Foto

Hanging around

Den snögardin som hängt från taket i evigheter, verkar inte vilja släppa taget. Nu är jag less att se den. Släpp taget om taket och ge mig vårkänslor! 😉

Faktum är att snön har rasat från hustaket – på skuggsidan?!? På den soliga sidan klamrar sig snön fast, samt på garagetaket. För att inte tala om på altantaket, med sin svagare lutning… Varje dag är det lika spännande att komma hem från jobbet: har jag någon altan kvar eller har den rasat?

Jag har bett A skotta altantaket, innan det brakar, men det har inte blivit gjort än. Det skulle kanske underlätta om jag hade en stege, men förra året lånade vi grannens. Det är svårt att ta sig fram i snön i år, då den fortfarande ligger meterdjup på plan mark, för att inte tala om där det är drivor eller plogkarmar. 🙄

Sikten i gatukorsningar är obefintlig, jag kör på vinst och förlust, för jag måste vara halvvägs över gatan innan jag ser om det kommer någon. Det var enklare när det var mörkt då jag färdades till/ från jobbet, då såg man åtminstone ljuset från andra bilars lysen. Att backa ut från gården är förenat med stora risker, men än har inget hänt.

Det börjar vara svårt att göra sig av med snön. Överallt är snötipparna överfyllda, och hemma på gården tröstar jag mig med att jag faktiskt bara behöver hålla ena halvan uppskottad. Jag har ändå haft en traktor som skottat åt mig ett par gånger, men inte ens den kan trycka bort snön hur långt som helst.

Solen värmer då den är framme, så det blir lite takdropp nästan varenda dag. Tyvärr ingen ordentlig värme (så snön på taket släpper taget) då nätterna fortfarande är kalla, men man känner lite värme när man vänder ansiktet mot solen.

[tags]snö, snöskottning, snödrivor, plogkarmar[/tags]