Allmänt, Foto

Tveksamt

Inte så somrigt, eller hur?

Nu har jag gjort det igen! Beställt skor online, alltså. Det är tveksamt om det blir bra, men jag kan ju förstås returnera dem om de inte passar.

Så här inför sommaren behöver jag piffa upp mig runt fötterna, då mina gamla nötta svarta jogging/walkingskor inte är så somriga av sig. Problemet med stora fötter (både långa och breda) blir inte lättare av hallux valgus, speciellt på högerfoten.

Jag vet vilka modeller av skor som går, respektive absolut inte går, att använda – men hoppet dör ju inte. Kanske jag kan ha de där snyggare skorna i alla fall? Inte alltid gå i tofflor/sandaler eller joggingskor? Om de inte trycker för mycket på knölen så kanske…?

Inte mina fötter – bild snodd från nätet.

Den skoaffär vi hade på orten lade ner för ett antal år sedan, så nu är det antingen onlineköp eller åka till L (eller annan ort som har skoaffär) som gäller. Att hitta snygga och bekväma skor i stora storlekar är inte lätt där heller, då de flesta skoaffärerna hör till kedjor (typ Dinsko eller liknande) som bestämmer utbudet.

Dessutom måste skoaffärerna ofta beställa hela uppsättningar skor av samma modell, så om rätt storlek är slut kan de inte bara beställa ett ”löst” par – de måste ta alla storlekar. (Det kan hända att det varierar mellan olika leverantörer, men den varianten har jag hört.)

[tags]sommar, skor, hallux valgus, skoaffär[/tags]