Allmänt

Långsamt

Det går framåt med tvätten. Långsamt, men framåt! 🙂

B ringde i fredags och meddelade att de kommer – ev för övernattning – nästa helg, så jag håller på att vädra, städa och bädda rent i gästrummet den här helgen. Jag tvättar alltså upp sänglinnet för att använda det igen så fort det torkat. Täcken o dyl får vädras under tiden.

Solen skiner men det blåser nordliga vindar. Inte lika hårda idag som igår. Då var det svinkallt så fort man hamnade i skuggan, idag går det att uthärda. Enligt väderprofeterna ska vinden slå om till sydlig och då kommer värmen, lagom till måndag-tisdag ska det visst bli jättevarmt. Jaha. Typiskt.

A klippte gräset igår – inte en dag för tidigt. Vi resonerade lite och kom fram till att vi ska sälja åkgräsklipparen jag köpte sprillans ny för tre år sedan. Jag har alldeles för liten tomt (och för mycket träd & buskar) för att den ska vara vettig att köra med. A kollade tiden och menade att det går snabbare att klippa med den lilla gräsklipparen. Dock sjunger den på sista versen, så vi kommer att investera i en ny, och ändå ha pengar över efter att vi sålt den stora. 😉 Eller, ”vi” är fel ord – det är ju jag som betalat allt.

På tal om betalningar, jag var förbi min bank en dag under veckan, för en genomgång av mina tjänster. De ringer och bjuder in mig en gång om året, och nu har jag hoppat över några år, så jag tyckte det var dags igen. Det slutade med att de fick öppna ännu ett sparkonto åt mig* som jag kan koppla till mitt Klarna-konto. 😉

Har ni börjat med Klarna än? Det är alltså en tjänst där man betalar sina onlineköp direkt, via en app i mobilen. Istället för att koppla mitt vanliga lönekonto till appen, har jag nu ett extra sparkonto, som jag kan flytta över en lagom summa till när jag köper något. Ifall det blir kapat så förlorar jag inte mer än de pengar jag fört över dit, inte allt jag har på lönekontot. Jag behöver inte heller ange mitt kortnummer på olika sidor, så länge de är anslutna till Klarna. (Det är ju faktiskt inte alla firmor som skickar faktura, utan en del vill ha betalt direkt.) Hur smart som helst!

Eftersom det rycker svårt i shoppingtarmen just den här helgen (woo-hoo, lön i fredags! 😆 ) så tror jag att jag ska besöka diverse obskyra shoppingsajter – typ Ellos, Cellbes, och liknande… Det går alltid mer pengar där än jag räknat med, och jag brukar få rensa hårt i varukorgen innan jag ”går genom kassan”. Det är en timme kvar tills tvätten är klar att ta ut och hänga, och jag måste ju fördriva tiden på något sätt, eller hur? 😉

UPDATE
Jag hittade förstås ingenting jag ville ha, bara för att jag verkligen tänkt shoppa. Nåja, det kommer fler tillfällen. 😉

[tags]tvätt, klippa gräs, bank, Klarna,shopping[/tags]

*) Jag hade uppnått den gräns på tre konton jag kan öppna själv online, upptäckte jag när jag tidigare försökte öppna ännu ett nytt konto. Que?