Allmänt, Foto

Sällskap

Då har jag skaffat mig sällskap igen… 🙁

Den här gången är det vänster knä, det ”bättre” av knäna, som inte vill vara med längre. Jag tänkte försöka avlasta knät lite grann med kryckan, då jag vet att ett läkarbesök inte gör någon större nytta. Doktorerna vill bara att jag går ner i vikt, ger mig värktabletter och råder mig att smörja med Voltaren. Det har jag redan gjort. Ja, inte viktnedgången, men piller och salva.

På begäran av B har jag kollat i skrubbarna på vinden och upptäckt att jag faktiskt har kvar båda tältsängarna, inklusive madrasser – OCH extratäcken & -kuddar – sedan A och B var små och jämt hade kompisar som sov över. De (tältsängarna) kommer nog att behövas i en sommarstuga under en tid framöver, vi får väl se.

Hur det har blåst de senaste dagarna! 😯 Igår smällde saker mot altantaket hela tiden, jag vet inte om det var torra kvistar från björkarna eller vad det var. De mindre träden böljade som vetefält i vinden och ”snöflingor” från häggblomningen kom som kaskader i vindpustarna. Idag verkar det ha lugnat ner sig – än så länge. Det kan ändras under dagen.

Natten till igår kom tydligen väldigt lokala skurar. Hos mig var det torrt på morgonen, medan andra hade pölar på gården när de steg upp. Det behöver komma lite regn, för nu börjar det vara torrt i markerna här också – trots den tidigare översvämningen.

UPDATE
Det är länge sedan jag använt kryckan, och kom idag ihåg varför. Varenda person jag träffat under dagens lopp vill veta varför jag använder krycka. Suck. Det blir lite långrandigt i längden att upprepa samma sak gång efter gång: dåliga knän-just nu en ond period-går snart över.

[tags]krycka, onda knän, tältsängar, blåsigt, regnskurar[/tags]