Allmänt

Fem

Den här veckan är det Stark Nedräkning – bara fem dagar kvar till semestern! 😆

Till helgen blir det sommarmarknad i vårt lilla samhälle. Det är en stor hemvändarhelg, då man kan träffa på klasskompisar man inte sett på länge, och andra gamla bekanta. Jag brukar inte gå på marknaden, då jag brukar ha norrmän på besök, som står med sin husbil på gården.

Som vanligt vet jag inte om eller när de kommer, de brukar ringa och tala om när de är nästan framme, så jag hinner rusa ut och flytta bilen (så de får plats framför garaget). Det är så roligt att de kommer, jag är så himla dålig på att hålla kontakt med den sidan av släkten. Visst är jag välkommen att hälsa på hos dem också, men jag vill inte åka så långt ensam. Det är en himla massa mil att köra själv, så det skulle vara skönt att vara två som kör.

Värmen har kommit ordentligt. A klippte gräsmattan åt mig igår, mellan sina pass (delad tur), och det tog nästan knäcken på honom. Det var åtminstone 28 grader i skuggan, och jag kunde bara sitta ute korta stunder (typ en cigg) innan det brände och sved på benen, som var de enda kroppsdelarna som var i solen.

Jag orkar inte göra så mycket i värmen, utan har slösat många fina soltimmar* sovandes på soffan – och hur jag har drömt! Vilda drömmar, som jag genast glömt bort – förutom den senaste. Jag drömde att det var jättevarmt väder, och så kom ett åskregn så jag fick rusa runt i det oändligt stora, främmande huset och hitta alla fönster som stod öppna och måste stängas.

Tyvärr var det bara en dröm, då jag dels gillar åska, dels behöver vi få regn. Ja, inte bara här, utan i större delen av landet. Vi har inte riktigt lika svår torka som söderöver, men grödorna växer dåligt då det inte kommer regn. Brandrisken i skog & mark är hög, det har redan varit några mindre skogsbränder i skogarna runt omkring.

Eftersom jag sovit mycket under gårdagen, har jag varit desto piggare i natt. Nu är alla burkar, flaskor, och annan återvinning sorterad var sort för sig i olika kassar. Bara att bära ut till bilen och köra bort. Jag ska lasta det ikväll och ta en sväng till Återvinningen under lunchen imorgon. Jag misstänker att återvinningsstationerna runt samhället är överfulla, eftersom fler än jag städar före marknaden. 😉

[tags]måndag, nedräkning, marknad, norrmän, värme, drömmar, torka, återvinning[/tags]

*) ”Fina soltimmar” – hahahaha! Jag kommer att vara lika blek efter semestern, som före, eftersom jag inte solar aktivt. Tvärtom söker jag skugga så gott jag kan.