Allmänt, Foto

Uppdaterad

Nu är jag uppdaterad om vad som händer i grannskapet!

Hundliv

Jag fikade med L, som bor ett par hus bort. Hon berättade att grannens skälliga hund är utbytt – han har skaffat en ny!?! Jag ser inte skillnad, då de är av samma ras, men jag har ju märkt att det evinnerliga skällandet har avtagit. Det skälls fortfarande, men inte lika mycket. Jag trodde att hunden till slut äntligen lärt sig att samma person parkerar samma bil på samma ställe varje dag.

Eftersom hunden bor bakom en presenning (se bild) har jag inte sett att den blivit utbytt under sommaren. Jag slår mig (mentalt) för pannan och undrar varför han alls har en hund? Han har haft ett antal hundar under årens lopp. De bor bara i hundgården, där de får stå och skälla ca 363 av årets dagar. Så blir det älgjakt, och då får hunden vara med i skogen ett par dagar, innan den hamnar i hundgården igen.

Röstning

Idag får man börja förtidsrösta! Ni röstar väl? (Även om man inte vet vilket parti man ska rösta på, så kan man alltid rösta med en blank valsedel.) Om man ångrar sig, kan man rösta igen i sin vallokal på valdagen. Att rösta är en demokratisk rättighet vi ska vara rädd om och använda oss av.

Jag har anmält mig som frivillig röstmottagare och ser hur (främst) våra nya svenska medborgare röstar nästan med andakt: varje röst räknas och är värd lika mycket! 😯 Extra roligt är det med (alla sorters) ungdomar som röstar för första gången, de grips också av stundens allvar.

Kärringar

Jag vet att jag inte borde irritera mig på dem, men en del av mina kollegor är riktiga kärringar (av båda könen…). Speciellt en av dem, som ger mig kalla kårar varje gång jag ser henne komma mot mig med Blicken. -Vad har hon nu för ”problem”? tänker jag och suckar inombords. Samtidigt är det ju bra att hon dyker upp med sina ”problem” (som består av hennes försök att slingra sig undan uppgifter) för jag håller mig uppdaterad om vad som gäller – och inte.

En annan av mina kollegor har tidigare kollegor som – av olika orsaker – bytt arbetsplats, och nu jobbar här. Det blir mycket snack om deras gemensamma tidigare arbetsplats under fikarasterna. Inte från de som (nyligen) bytt arbete, utan från min kollega som inte missar ett tillfälle att nämna det tidigare arbetet. *suck* Jag skulle hemskt gärna vilja snacka med de nya medarbetarna, för att lära känna dem lite grann, men genast är min kollega där och kommenterar allt. (Jag försöker alltså inte bli BFF med någon, utan bara lära känna dem mer än till namnet.)

4 kommentarer på “Uppdaterad”

 1. Här hemma har vi en 18 åring (!!!!???) som får rösta för första gången!
  Han verkar ”läsa” på i alla fall och har börjat följa lite nyheter för första gången i sitt liv.

  1. Hahahaha, visst är det gulligt när de vuxit och blivit ”stora”?
   (Men HUR har han hunnit bli 18 år???? Det betyder ju att du måste vara….över 25?)

 2. Jo, det kommer att röstas här också. Väldigt svårt i år bara. Har så svårt att veta vem jag ska rösta på. Jag vill vara säker på att det inte blir något regeringssamarbete med SD. I värsta fall röstar jag blankt. Det har jag gjort förut när jag inte kunna välja.

  1. Jag tänker också samma, det parti som blir kompis med SD får inte min röst! Jag kommer nog att förtidsrösta, och ifall den jag röstar på inte sköter sig så kan jag ju rösta om på valdagen i min vallokal.

Kommentarer är stängda.