Allmänt, Foto

Regnblandad sol

Idag verkar det bli väldigt blandat väder. Det växlar mellan häftiga skyfall och solglimtar mellan molnen – och det redan innan morgonfikat! 😯

Jag har lite koll på mina resande syskon, som båda befinner sig i USA (men på varsitt ställe). Den ena har köpt min beställning 😉 och den andra äter sig runt på de guidade sightseeingturerna. 😆

Här hemma är det inte så äventyrligt. Valresultatet är inte färdigt än* men just här i Snigelland verkar det bli byte av ”regering”. Frågan är väl vilket som är bättre, då samtliga politiker lovar runt och håller tunt – oavsett parti och/eller nivå i politiken. 🙄

Planerna för idag är att handla efter jobbet. Eventuellt åker jag till farbror K först, då det är länge sedan jag varit dit. Annars tar jag honom imorgon. Jag får se hur jag gör – det beror på vad jag känner för när arbetsdagen är slut, och hur lång den blir. Igår drog jag rejält över tiden.

Jag köpte mig nya trådlösa hörlurar på Clas Ohlson för ett tag sedan. De sitter faktiskt bättre i öronen än jag väntat mig, och ljudet är hyfsat.** De får duga när jag vill vara minimalistisk – annars har jag ett par stora utanpåliggande hörlurar som syns på långt håll. Eftersom de nya hörlurarna är små, är de perfekta att ta med på resa. De ryms lätt i fickan eller handväskan.

Det rycker svårt i shoppingtarmen då och då. Oftast kan jag stå emot begäret, men kommer nog snart att skicka in en stor beställning av vinterkläder. Det gäller att vara ute i god tid, innan det jag vill ha tar slut i rätt storlek eller rätt färg. 😉 Så fort första nattfrosten visat sig, smäller det bara till hos postorderfirmorna och allt tar slut direkt.

Hösten är annars en underbar årstid! Just nu är den extra underbar, eftersom getingarna dragit sig undan. 😉 De har annars surrat runt huvudet på mig när jag gått ut, men nu plötsligt är de helt borta. Jag är inte rädd getingar, men de är inte trevliga att ha i ansiktet hela tiden.


*) De röster som kommer in från andra valdistrikt ska räknas på onsdag, de s k onsdagsrösterna. Sedan återstår att se om det blir enskilt styre eller någon allians, och i sådana fall mellan vilka partier, samt vad som ska göras åt SD:s mandat. Även här har de (tyvärr) lyckats få ett eller två mandat till fullmäktige, men – precis som på andra ställen – ingen annan politiker vill ha dem där… (Jag tänker inte uttala mig om de tomtenissar som ställt upp på valsedeln, men persongalleriet där får mig att inse att väljarna röstat på partiet, inte på personerna.)

**) Ljudet bedöms efter tal, då jag bara lyssnat på böcker eller poddar. Musik vet jag inte hur lurarna klarar, höga respektive låga toner, då jag inte lyssnar på musik i lurar.