Allmänt, Foto, YouTube

Då var det dags igen

Här ser ni vardagsrummets samlade adventsbelysning, inklusive en ljusstake som speglas i fönstret från andra änden av rummet. I vanliga fall brukar jag ha två små ljusstakar, i de mindre fönstren, men en hade dött medan grejerna låg i skrubben. Den stora ljusstaken levde i alla fall fortfarande, och tur var väl det.

Ljusslingan på altanen ska jag försöka fixa till imorgon. Den krymper ungefär en halv meter varje år, p g a alla knorvor och knutar som bildas överallt längs sladden. Alla lampor funkar, i alla fall – alltid något att glädjas åt! 😉

I köket har jag provat inte mindre än tre (!) olika glödlampor i stjärnan, och har till slut hittat en som inte lyser som på en byggarbetsplats. Nu får jag nöja mig med den glödlampan, även om den lyser lite mer än jag hade tänkt mig.

På köksbordet väntar ljusstaken inför nedräkningen, den med fyra stearinljus. Imorgon är det redan dags att tända det första! 😳 Sedan susar det bara iväg, så är det jul. Vilken tur att jag är färdig med julklapparna! Det blir EN var åt gossarna, sedan blir det pengar åt A och B.

Det är planen, i alla fall, men jag gör väl som vanligt: impulsköper lite smått & gott som sedan delas ut. Det finns mycket att välja på online. 😉 Jag kanske börjar kolla en runda redan ikväll?

Vädret, för den som undrar, är regn och blåst. Allt det vita på marken (först frost, sedan snö) är borta sedan länge, men enligt SMHI ska det komma snö imorgon. Om det blir snöblandat regn, eller något vitt som ligger kvar, vet jag inte – det visar sig nog.

Jag handlade igår, på väg hem från jobbet, men glömde köpa en saffranslängd. Det är en av mina egna traditioner, att fira första ljuset med kaffe och saffranslängd. Inte lussekatt, det är inte alls samma sak! (Nej, jag har inte ingredienser hemma till att baka saffranslängder, glöm den idén.)

Så här i julpyntningstider har jag en video till alla er som vill reta grannarna… Lycka till! 😆