Allmänt

Måndag morgon

Allt är frid, stjärnan blid… Nej, inte riktigt. Det regnar och är grått. Den utlovade snön igår blev lite snöblandat regn som inte ens lade sig på marken. Allt är ändå inte bara mörker, för nu lyser juldekorationer överallt!

Jag kom t o m ihåg att sätta fram adventsljusstaken i mitt kontorsfönster i fredags, så det var inte den vanliga mörka grottan som mötte mig när jag kom till jobbet i morse. Det var en upplyst grotta! 😉

Jag försöker förtvivlat söka julstämning överallt men hittar bara julstress. Inte minst inför all maten som ska köpas och fixas, om utifall att jag kanske möjligen eventuellt får barnbarn på besök under julen. Nu har föräldrarna bytt helger med varandra igen, så jag vet inte hur det blir till jul.

Hoppas de inte planerar ett julklappsrally med gossarna under julen, flänga hit och dit bara för att hinna träffa ”alla” under julen. Jag får ta ett snack med B om det, att de kan ju fira nyår hos mig istället – ifall det nu skulle vara så att hon inte har gossarna under jul.

Veckans matsedel uteblir, då jag ska på kurs ett par dagar. Självklart är A ledig precis de dagarna, så jag måste kolla om Å vill vara kattvakt igen. Det gick ju bra när jag var på kurs senast, både hon och froppisen var väldigt nöjda efteråt. 😉

Jag kursar onsdag-torsdag, och sedan har jag sökt semester fredag, bara för att jag har så många semesterdagar kvar att ta ut. Planen var – i början av året – att jag skulle använda alla ”extra” semesterdagar (utöver sommarsemestern) under året, eftersom jag inte får spara fler. Jag skulle ta en ledig dag då och då, men det har inte blivit av förrän nu. 😳

UPDATE
Jaaa, det går bra för Å att kattvakta igen! Jag blir inte borta så länge, men måste ändå ha någon som ger mat åt det lilla odjuret. Jag glömde henne förresten ute i morse, rättare sagt smet hon ut vid min första röksväng – och jag märkte det inte. Sedan blev hon kvar ute i regnet tills jag duschat och borstat håret – gissa om hon var sur!