Allmänt

Skumt

Det är fortfarande lite skumt utomhus, garagelampan hemma tänds när jag kommer i närheten av den fast det är lunchtid. Lampan har både rörelsevakt och skymningssensor, så den reagerar som den ska.

Jag får en udda känsla när jag sitter på altanen och tar mig en rök. Det ska inte smattra regn på taket i december, det ska falla mjuk snö som dämpar bildäckens knaster på gatan bredvid mitt hus.

Nu ska jag inte klaga och önska mig snö, det kommer jag att få så det räcker ändå. Vintern är lång och det kan snöa långt in på våren. Vi hade ju en ovanligt varm sommar, så vi kanske får en ovanligt varm vinter också?

Väderprofeterna har spått snöväder framåt kvällen/ morgondagen, vi får väl se hur det blir med den saken. De har haft fel förut. Jag hoppas bara att det inte blir halt till onsdag morgon, då jag ska köra till S (där jag ska kursa i ett par dagar).

Nu slipper jag faktiskt oroa mig över att missa flyget den här gången – tack och lov för det, åtminstone! Jag får helt enkelt starta lite tidigare om halkan kommit. Det enda jag missar om jag blir sen är – i värsta fall – lunchen, och det eventuella minglet innan den.