Allmänt

Lördagsmys

B med familj kom tidigt i morse, så jag får njuta av barnbarnen ordentligt den här helgen! 🙂

Det innebär mycket tid i köket, då måltider ska både planeras, tillagas, serveras – och sedan blir det handdisk. Nå, det går faktiskt rätt fort att diska för hand. Ingen fara!

Ikväll ska jag vara barnvakt, eftersom B hunnit boka in sig och A på tacoafton hos en kompis. Det går nog bra, jag låter gossarna vara uppe aningen för länge och så en kort saga. That’s it.

Just nu snöar det inte, och jag skottade bort det värsta igår. Det är ca -9 grader idag men igår var det runt -20 på morgonen! 😯 Det gör att snön bara är fluff, hur mycket jag än skottar ihop så blir det ingen backe att åka nedför.

Därför har B snackat ihop sig med (minst) en kompis och åkt iväg med ungar och pulkor till en skidanläggning ett par km bort, där det finns backar nedför berget. Gossarnas bobar har varit här sedan i våras, eftersom B och A inte hade plats i förråden för dem. Hos mig var det gott om plats, men nu följer nog bobarna med tillbaka till L, när snön har kommit. Jag misstänker att jag kan få ett par cyklar i utbyte. Vi får väl se. 😉

Helgens meny är:

Lördag lunch kl 11.00: Lax m pot o romsås

Lördag middag nån gång efter 16.00: Thaikycklingnudlar

Söndag lunch kl 11.00: Karregryta m pot

Och sedan finns det säkert rester…

Jag måste hålla lunchtiderna, eftersom A jobbar olika pass under helgen och ska ha lunch vid rätt tidpunkt. Idag var lunchen klar 2 minuter innan han kom, så jag höll precis tiden! 😉