Allmänt, Foto

Lite uppdateringar

Jag har fått tända andra adventsljuset med barnbarnen, i lugn och ro medan mamma och bonuspappa fick sovmorgon. De fick faktiskt så lång sovmorgon att lille J fick springa upp och ropa att de MÅSTE stiga upp, ”för mormor har börjat med lunchen”! Riktigt lång sovmorgon var det inte, eftersom karrégrytan behövde puttra länge på svag värme. 😉

Snön har vräkt ner, så alla fyra gossarna var ute och skottade gården åt mig, innan denna lunch serverades. A skulle jobba, och A tog de små gossarna med sig och lekte bort snön från gården. Sedan dröjde det till långt ut på kvällen innan gatan plogades, så det var bara jag kvar hemma att ta itu med plogkarmen. Värt att notera: nu är det någon plusgrad, så den här snön är jättetung att skotta bort.

Det syns inte på bilden hur stor snödrivan blev, men nästa gång de kommer har gossarna en stor backe att åka nedför. På tal om snö, så körde jag förstås ”vilse” när jag skulle hem i torsdags. När jag åkte till S var vägskyltarna halvt översnöade, när jag skulle hem var de helt översnöade… Nå, jag hamnade på en annan väg ut därifrån, en jag ändå skulle svänga in på senare, eftersom jag skulle till shoppingområdet S.

Planen var att shoppa diverse smått & gott, och så en sväng på leksaksaffären för att köpa mer åt gossarna. Nu blev det inte så, för jag var alldeles slut efter mitt eget shoppande. Jag var alldeles för varmt klädd för att gå i affärer, och det var för kallt ute för att lämna jackan i bilen. Nå, jag hinner beställa online – och det finns ju lite leksaker här också, även om utbudet är väldigt begränsat.

Barnvaktandet i lördags kväll gick bra, men de var inte helt redo att sova när jag gick upp med dem. Det tändes och släcktes lampor, hoppades i sängarna, ingen ville lyssna på sagan, men till slut kom A hem och erbjöd sig att byta av mig. A och B var på varsitt ”kalas”, inte på samma: A var bjuden på palt hos sin moster, B var bjuden på tacos hos en kompis. Därför lånade jag ut min bil åt B, vilket gjorde att hon – som är hundra gånger smidigare än jag och inte har några överflödskilon – parkerade den så nära garageväggen att jag knappt slapp in i bilen i morse. 🙄