Allmänt, Foto

Vit jul

Vi får i alla fall en vit jul, även om det nu slutat snöa. Den stora granen på Torget restes redan före första advent, men då var det ingen snö på den. Nu ser den genast mycket ”juligare” ut, eller hur? 😉

Jag iddes inte skotta gården igår, men på kvällen blev det lite kallare. Nu är det ca -3 grader, så jag orkar nog flytta snömassorna ikväll. Det går betydligt lättare att skotta när snön är kall; dels blir snön lättare, dels fastnar den inte i skyffeln.

Julklappsjakten är snart över. Jag ska kolla vad som finns i affärerna här, och om jag inte hittar något annat så köper jag vita (olinjerade) ritpapper åt gossarna. Det har faktiskt lille J önskat sig, för alla block hos mormor har randiga papper… 🙄

I lördags fick gossarna prova måla med pensel och färg från flaskor * och lille J tyckte det var jättekul! Lille E var inte så noga, men gjorde ett par konstverk, han också. Sedan låg det målningar på tork över alla plana ytor i köket, men det kan jag leva med. 😉

På min kran i köket har jag, för några år sedan, låtit juniorernas kusin H sätta fast en s k strålspridare med kulled, så jag vid behov kan göra vattenflödet mer duschliknande och/eller rotera vattenstrålen åt olika håll. Nu har den grejen pajat, så det sprutar vatten åt alla håll när jag slår igång kranen. Jag har köpt en ny, och ska prova byta ut den gamla själv. Vilken dag som helst… 🙄

Få se om jag idag kommer ihåg att ringa frissan för att beställa tid för klippning. Nu är jag ordentligt less det långa håret, så jag vill bli av med det så snart som möjligt. Det kan vara lite tufft att få en klipptid före jul, men jag klarar mig till nästa år om det behövs. Har jag nu väntat så länge, så kan jag vänta några veckor till. *rycker på axlarna*


*) Ett tips, som ni kanske redan visste: jag har sparat äggkartonger att klicka upp lite färg i, så är det bara att kasta dem när konstnärerna gjort sitt (läs: blandat alla färger till en brun smet).

1 kommentar på “Vit jul”

  1. Pratade med någon i Umeå igår. Han sa att de hade tre plusgrader och regn. Ungefär som vi har i Småland.

Kommentarer är stängda.