Allmänt, Foto

Vadslagning

Årets julgrupp har anlänt. Ska vi slå vad om ifall den överlever fram till julafton eller inte? 😉 Jag är ju känd för att inte ha speciellt gröna fingrar och tar död på blommor med en rasande hastighet. Det finns ju en anledning till att jag har plastblommor i fönstren – eller, rättare sagt, ska snart ställa fram dem igen, från gömstället där de hamnade vid fönsterbytet (för två år sedan)… 😆

En bra sak idag: det snöar inte. En mindre bra sak: kylan har kommit. Det var -23 grader igår när jag skulle hem från jobbet och bilen hostade lite när jag skulle starta den. Efter att jag försökt skrapa bort den värsta isbeläggningen från insidan (!) av rutorna, så jag kunde se det mesta av omgivningarna, fick jag köra ”broarna runt”. Det är en sväng på ungefär två mil, lagom för att ladda upp batteriet igen.

Sedan for jag och handlade. Nu är julskinkan köpt, och tunnbrödet har jag bunkrat tidigare. Då blir det jul, resten av maten går att klara sig utan. 😉 Ja, förresten – jag måste köpa blötaspad, eftersom det inte blir något eget när man köper färdigkokt julskinka.

Kylan fortsätter förresten idag, det är fortfarande -23 C, men det är ju inget mot hur kallt det kan bli. Inte före jul, hoppas jag – den riktiga kylan brukar komma någon gång i januari-februari. Snö till julen har vi förstås, ett par decimeter har kommit. Först som lättskottat fluff, sedan som tung blötsnö (som ”slog ihop” fluffet). Min gård är fortfarande oskottad, men det är ju inget ovanligt. 🙄

2 kommentarer på “Vadslagning”

    1. Den godaste blötan blir förstås när man tillagar skinkan själv. Jag fuskar numera och köper färdigkokt skinka.

Kommentarer är stängda.