Allmänt

Mötesdag

Idag är en sådan där dag som bara består av möten. Började med ett direkt på morgonen – huuuur jag avskyr möten tidigt på morgonen! Jag är nätt och jämt i mänsklig form före förmiddagskaffet, och då har jag ändå druckit kaffe både hemma och en kopp direkt jag kommer till jobbet (jag går och hämtar kaffe att sitta och smutta på vid datorn medan den startar upp).

Dagens första möte var snabbt avklarat, och innehöll bara jämmer och pest och elände. Nästa möte blir en djupgrävning i jämrandet, och det sista mötet – efter lunch – hoppas jag blir det sista av sitt slag, för jag upplever de mötena som totalt meningslösa.

Jag har inte slagit in julklapparna än. Tanken var att åka och (börja) handla inför julen direkt efter jobbet, men jag hade alldeles för ont i knäna för att göra det. Idag har jag kommit ihåg att ta mina värktabletter på morgonen, och ska fylla på under lunchen, så idag ska det handlas! 😉 Lite av färskvarorna, men mycket annat smått & gott som hör till julbordet. Jag har en lista lång som min arm, ungefär. 🙄

Mina Secret Santa-klappar till jobbarkompisarna är klara, jag funderar bara på hur jag ska få placerat ut dem på kontoren utan att någon listar ut att det är jag som ligger bakom… Här måste jag nog involvera en av tjejerna från en annan avdelning, då jag vet att vi (min avdelning) ska gå ut och fika tillsammans imorgon. Under tiden vi är borta kan klappar delas ut, utan att någon ser vem som är inblandad. 😉

Jag ringde A i morse, då jag visste att han skulle börja tidigt, för att varna om att färjan inte gick – och isvägen har inte öppnat heller. M gav en lägesrapport när hon kom till jobbet, och jag gomorrade åt henne (som vanligt) från altanen. Hon hade fått ”köra runt”, ett par tre mil extra jämfört med att ta färjan/ isvägen. 🙄

Det har blivit varmare, redan i söndags (under dagen) började temperaturen stiga. Den varierar mellan -5 till -8 grader, vilket innebär att vi får snö. Inte så fasliga mängder, än så länge, och inte så mycket, än så länge, men det blir definitivt en vit jul. Det brukar vi förstås alltid ha, men nu är det fortfarande så där härligt frostigt i träden och allting är vitt.