Allmänt, Foto

Slutet är nära

Nu är det bara ett par timmar kvar av det här året. Sedan får vi ett helt nytt år igen! 😉

Dagen till ära drabbades vi av strömavbrott, precis när jag skulle sätta middagen i ugnen. Strömmen hade varit borta någon minut åt gången tidigare under eftermiddagen, men nu var den borta i nästan en timme. Typiskt, jag som hade bjudit A att komma och äta middag hos mig efter jobbet. Nå, det dröjde, men han fick sin mat till slut och kunde sedan åka hemåt i snöstormen.

Jag har eldat upp alla ljusstumpar jag hade kvar efter julen – och de från förra julen också! 😉 Under kvällen ska jag fundera på saken: hämta nya, obrända ljus i skrubben på vinden* eller klarar jag mig utan? Tänk om det blir strömavbrott igen? Snöstormen fortsätter och ska tydligen bli ännu värre?!? 😳

Kvällen kommer att bli väldigt lugn, jag och froppisen på soffan framför TV:n. Eventuellt kommer jag att flytta in i köket för något mer i matväg senare, jag får se om jag ids. Risken finns att jag gör något väldigt spännande vid tolvslaget, typ diskar middagsdisken eller sover framför TV:n. Disken låter faktiskt som ett bra alternativ, då kan jag lyssna på ljudbok samtidigt! Jag håller på med Elizabeth Georges ”Det straff hon förtjänar” och tänkte bli klar med den senast imorgon.**

Jag tänker inte göra någon sammanfattning av året som gått, eller börja det nya året med Goda Föresatser. Jo, EN sak – men den har jag nämnt tidigare: min sopsortering ska köras hemifrån sista veckan i varje månad. Annars planerar jag att fortsätta som vanligt. Jag är för gammal för att Bli En Ny Människa, bara för att det blir nytt år. 😉

Till er alla, från froppisen och mig: Gott Nytt År!


*) Av någon outgrundlig anledning har jag börjat förvara mina ljus där uppe. Förmodligen för att de inte ryms i något av skåpen här nere… Däremot har jag en korg full med värmeljus – som jag inte använder – på byrån i hallen. Nej, jag gillar helt enkelt inte värmeljus. Så är det bara. Jag vill ha långa stearinljus i smäckra ljusstakar, och har gjort mig av med (nästan) alla ljuslyktor för värmeljus.

**) Ja, jag kan inte sitta på jobbet och undra hur det ska sluta, heller! Nu börjar trådarna slingra sig och motsägelser och (vita) lögner blandas om vartannat… Sååå spännande!