Allmänt

Mellandag 2

Sådärja! Nu är jag på plats på kontoret idag igen! Med lite ansträngning får jag kanske lite mera gjort idag än igår, då arbetstempot var väldigt lågt. Det är i och för sig lugna dagar nu, folk är långlediga och har inte tid/ lust att ringa eller besöka oss.

Jag behöver handla idag efter jobbet. Julmaten har – som jag tidigare nämnt – tagit slut, och annat behöver också fyllas på (mjölk, cigg, potatis, etc). Det blev kalvsylta med kokt pot o rödbetor till middag igår, men då har jag inga rester till lunch idag. Hmmm. Det blir nog grillen som får göra lunch åt mig. Froppisen har fått en full skål med frukost, så hon klarar sig tills jag kommer hem ikväll.

När jag körde bort sopor till Återvinningen före jul, tänkte jag ju att jag skulle behöva schemalägga mina återvinningsrundor (så det inte blir så stora mängder varje gång). Nu har jag gjort det: sista onsdagen i varje månad har jag lagt in i min kalender att jag ska köra bort återvinningsmaterial. Då ska jag väl inte glömma! 🙄

Om behållarna vid ICA är fulla, låter jag skräpet vara kvar i bilen så jag kan köra det till Återvinningen på torsdagen, direkt efter jobbet. Jag tror att det får mig att sortera mer noggrant, om jag inte har överfulla sorteringskärl hemma. Det blir lätt så att då det är ont om plats att spara sorterat material, så hamnar det mesta i ”brännbart” istället… 😳

Jag fick ett presentkort på IKEA av juniorerna, även om B menade att jag kan packa upp allt jag köpt sedan tidigare innan jag fyller på med mer prylar. Hon gjorde ett exempel, genom att öppna en förpackning ljusstakar jag haft stående ouppackade p g a ”beslutsångest”; vilket fönster skulle jag ställa dem i? 😉 Nu löste hon det åt mig genom att ställa dem i det fönster som var närmast. Jag är inte helt överens om att det är bästa stället, men de får stå där tills jag tar bort julsakerna.

Vilken vecka månad som helst kommer jag att städa upp skrubben i hallen. Där ligger saker i drivor, inslängda för att få bort dem utom synhåll, när jag städat. Inte bara under det här julstöket, det ligger många års julstök i denna skrubb… 🙄