Allmänt, Foto

Nattgäst

Nu är jag less kylan. Det blev ännu kallare, och i morse var det -33 grader. Då är det inte kul att göra sig klar för att fara till jobbet. Jag försökte frenetiskt komma på något jag kunde jobba hemifrån med, men kom tyvärr inte på något. Det var bara att klä på sig och fara iväg. (Och idag har jag tjudrat bilen vid en motorvärmarstolpe.)

A meddelade igår att han skulle sova över. Dels jobbade han kvällspass igår, dels skulle han ha morgonpass idag. Lika bra att slippa åka fram och tillbaka i kylan, tyckte både han och jag, och jag har ju gott om plats. Dessutom hade jag ju varit och handlat, så det fanns till och med mat hemma! 🙂

Min planering var att jag skulle ta med lunchburken med söndagens kotlettrester till jobbet – den skulle ju ändå ätas idag – men jag glömde den förstås. 😳 Nå, grillen får föda mig under lunchen idag igen, och A får ta kotletterna när han jobbat klart (jag SMS:ade honom). Jag ids inte köra med bilen i onödan i den här kylan, när jag har en grillkiosk bredvid jobbet.

UPDATE

Det är ändå rätt tjusigt med all den vita snön i solljuset! 🙂

UPDATE 2

Nu vet jag varför det är så kallt! Det är ju Jokkmokks marknad den här veckan, och då är det (nästan) alltid superkallt. Inte bara där, utan i hela regionen. Jag har varit dit en gång, för många år sedan. Det gör jag inte om.