Allmänt

Gör om – gör rätt

*suck*

När jag gjort fel får jag göra om en sak. Tack och lov var det en obetydlig sak, men ändå. Den måste göras, och den måste göras rätt.

Även solen har sina fläckar… 😉

Annars är kalendern idag fullspäckad med både det ena och det andra. Jag har dessutom planerat att köra bort återvinning ikväll, enligt mina planer på att bli en bättre människa någon gång runt årsskiftet, så håll tummarna att det blir gjort den här gången. (Jag har fortfarande kvar förra månadens obortkörda återvinning…)

Vädret har varit helt OK, med dragning mot alldeles alldeles underbart 😉 , den senaste tiden. Plusgrader, strålande sol, snön har rasat från (de flesta) taken, vissa delar av gräsmattan börjar tina fram – i februari!?! Vi kommer att få ett rejält bakslag, misstänker jag, eftersom våren börjar alldeles för tidigt.

Lönen ramlar in på kontot idag, men eftersom februari tar slut redan imorgon har jag – i förebyggande syfte – lagt fram månadens räkningar på spisen, där jag inte kan missa dem. De måste betalas ikväll, så det inte hinner slå över till mars månad. Sedan kan jag shoppa för det som är kvar. 😆

Jag har autogiro på en del räkningar, framför allt försäkringar. Försäkringsbolagen kan vara kinkiga om man missat förfallodag. Jag har inte råkat ut för det själv, men vet andra som har… Annars gillar jag att betala ”allt på en gång”, d v s när jag fått lön. Då har jag koll på hur mycket som finns kvar när alla måsten är betalda.

UPDATE
Så spännande! Jag hamnade plötsligt mitt i händelsernas centrum och blev en väldigt populär person – igen! 😆 Nu får jag nog ha lite telefonjour under kvällen, men det går bra. Jag har ju varit med förr.

UPDATE 2
Mina återvinningskärl står fortfarande kvar där de alltid stått, utan att vara tömda… Vilken vecka som helst kommer jag att ta mig i kragen och köra bort skräpet! Just nu skyller jag på att det är stenhård blixthalka på min gård, det som tinat förra veckan har nu frusit till tjock is – och inte ett sandkorn i sikte. Som vanligt. 🙄