Allmänt

Gråblåsigt

Gårdagens kanonfina väder har blivit grått och blåsigt idag. Nåja, det snöar i alla fall inte. Än. 😉

Jag har skottat upp gången från bron ut till gården, plus att jag tog det värsta framför vänstra garageporten (traktorn lämnar en remsa snö närmast garaget). Om någon vill stoppa i motorvärmaren framför den högra garageporten får han skotta där själv.

Vardagens i-landsproblem har slagit till: jag har ett par nya tights/ leggings idag, av en modell jag inte tidigare använt. Problemet är att de är stora i midjan, resåren gör liksom ingen nytta. Jag får gå och hasa upp dem hela tiden, så inte ändan hamnar i knävecken, ungefär. 😆

Idag måste jag handla efter jobbet. Jag har skjutit upp det så länge jag kunde, men nu är det dags. Suck. Dubbelsuck. Visserligen har jag en handelslista att använda mig av för att få ihop middagar under veckan, men det är ändå tråkigt att handla mat.

Jag läste igår en notis om sparande, att man ska sikta på tre kategorier att göra av med sin lön på: måsten, önskningar och sparande. Till ”måsten” hör t ex bostad och mat, ”önskningar” är shopping och annat man inte direkt måste ha, och ”sparande” är just sparande. Man ska – enligt notisen – fördela sina inkomster 50-30-20 procent på de kategorierna. Hmm. Det tål att tänka på.

Jag räknade snabbt ut att jag sparar alldeles för lite, om jag ska följa den modellen. (Samtidigt ska man minnas att de siffrorna kommer från en amerikansk bok, där de inte alls har samma skattetryck som vi har.) Det får mig dock att tänka till lite extra, vad man måste ha och inte. Där finns mycket att fundera på.

Exempelvis har jag gott om kläder, jag behöver verkligen inte fler plagg just nu. Istället kan jag allt eftersom sortera bort sådant jag inte vill använda längre, typ tröjor med spillfläckar på magen (har ett antal sådana…) som inte går bort i tvätten. Inte sortera dem till bra-att-ha-om-jag-ska-göra-något-hemma-högen, utan verkligen rensa dem till soporna. Efter en sådan rensning kan det hända jag behöver investera – lite grann. 😉