Allmänt

Påskekrim

Norrmännen kallar det ”påskekrim”, att slå sig till ro med en deckare under påsken. Perfekt, tycker jag – den vanan importerar jag gärna!

Just idag har jag hunnit kolla om jag kan dejta Harry Bosch under påsken – och det kan jag!* Lite annat smått & gott har jag också hittat, men har ändå flera Stephen Booth-deckare kvar att ägna mig åt ifall jag hinner.

Jag får bara två övernattande gäster under påsken, och bara en natt. Hur lugnt som helst! Då behöver jag inte ens vara speciellt noga med maten, heller. De kan ordna sig mat själva, bara jag har matvaror hemma. Jag ska handla efter jobbet idag – och det jag inte får tag på idag, får jag tag på under veckan.

Snart har jag fyllt min skitsnackskvot för dagen. *tittar på klockan som går väldigt långsamt just idag* Jag borde försöka hinna till banken innan de stänger, förutom att jag måste handla mat. Båda sakerna är lika tråkiga, men nödvändiga.

UPDATE
Jag missade banken, igår igen, men fixade att fara och handla.


*) Liten varning ifall ni vill titta på TV-serien, som bygger på böckerna om Harry Bosch: jag blev besviken (har sett en säsong, möjligen den första) (vet inte om det blivit fler säsonger). Kanske de passar någon annan, men jag föredrar Bosch i skriven form, oavsett om jag läser själv eller lyssnar när någon annan gör det.

Mest beror det väl på att han inte ser ut som jag tänker mig… 😉 Men det är ju sant! Man skapar sig en bild av figuren i boken, och så får man något helt annat på TV-skärmen.