Allmänt

Vardag

Hujeda mig, så fort det gick – nu är det vardag igen! Nå, jag har haft en trevlig påsk, med stora barn och mycket mat.

B och A kom på påskafton, utan gossarna (de var hos pappan), och A har varit förbi varenda dag, p g a jobb. Jag gjorde en akutstädning påskaftons fm, innan gästerna kom, sedan har det mest blivit soffan för mig. 😉

Påskdagen var vi en sväng till Byn, för att träffa hela gänget som var hos syrran. A och A hade flugit upp till snöskoterföret (som inte fanns kvar…) under påsklovet, så det var trevligt att träffa dem! 🙂

A:s bil har skrotat ihop, så han var tvungen att låna min. Jag. Var. Tvungen. Att. GÅ! Till. Jobbet. Idag! Det var nätt och jämt att jag överlevde (liten överdrift) men den där uppförsbacken blir längre och brantare för varje år, jag lovar! 😆 Lunchen blir från Grillen, för jag orkar hinner inte gå både hem och tillbaka under lunchrasten, och dessutom äta.

Dessutom har A lovat att – håll i er! – både tvätta och byta däck på min bil, som tack för att han fått låna den! Då kan det vara värt att kämpa uppför motlutet, eller hur? Och jag har ju nedförsbacke när jag går hem, alternativt raggar jag skjuts med någon. (Nej, jag har verkligen ingen skam i kroppen.)

Snön har tinat bort med racerfart under påsken. Min gräsmatta, som jag trodde skulle vara snötäckt fram till midsommar, är nu nästan helt avtinad. Bara marken torkar upp, så kan jag snart börja hänga tvätt utomhus!

Tvätten är ett opåbörjat kapitel – fortfarande!?! 😯 Det ska bli intressant att se hur länge jag får hålla på när jag väl börjar, för jag har alldeles för mycket kläder och har därför samlat en jättedriva med smutstvätt att hugga tag i.

Det blir ingen ny matsedel denna vecka. Jag har rester att äta, både varma och kalla, så jag tar det jag känner för när det är matdags.

UPDATE
Hujeda mig, så mycket folk samlat på sig under påsken, som de sedan vräker på mig. Jag hann nästan inte ta lunch – och då är det illa! 😯

Nu är de mest akuta ärendena avklarade, d v s nu är det ”bara” de inte lika brådskande grejerna kvar att ta itu med. *torkar svetten ur pannan* Högen med illgula post-it-lappar har jag helt slutat lägga märke till, för den växer mellan varje gång jag ser på den. Dessutom har telefonerna fått fnatt idag; antingen ringer de inte alls eller också ringer de hela tiden, även när vi inte har telefontid.

Bara för att M har semester hela veckan, hamnar alla hennes ärenden hos mig istället. Många av de samtal och ärenden jag får in idag är egentligen inte mina, men jag kan inte låta dem vänta en vecka. Jag är grymt ringrostig på att göra hennes grejer, plus att jag inte alls kan göra somliga saker (saknar internutbildning).

Egentligen behöver jag köpa en del basmatvaror idag, men det får nog vänta till ikväll. Om jag fått tillbaka bilen, förstås. Annars nöjer jag mig med att bara köpa cigg, ingen veckohandling.