Allmänt, Foto

Torkväder – i april?!?

Första tvätten för säsongen som hänger utomhus?!? Det har aldrig hänt i april förut! 😯

Jag ska villigt erkänna att jag kanske inte är så snabb att hänga tvätt ute, eftersom vi haft en kanonvecka med stekande sol varje dag – och idag är sista soliga dagen, enligt prognoserna. Nå, EN tvätt fick jag ut, i alla fall!

Tyvärr blir det bara en enda utetorkad tvätt den här gången. Dels har de lovat regn imorgon, dels tog mitt tvättmedel slut. Jag har skrivit upp det på handelslistan och kan inte förstå att jag inte skrivit upp det tidigare – jag måste ju ha sett att det var på upphällningen. Vilken tur att jag ska handla idag!

Kolla den lilla snöhögen bredvid garaget: det är i stort sett all snö som är kvar. När det började tina så lät det bara ”schluuurrrrp” så var allt vatten nere i marken. Ingen lera på gården, (det gamla) gräset är så torrt att det är brandrisk. Den här gången gick snösmältningen snabbare än vanligt. Det var hyfsat torrt och fint efter grusvägarna hem till Byn redan under påsken.

Haha! Vaktmästaren T gillar att busa med mig! OK, han brukar skotta upp ”min” parkering och sanda den (!) (så jag inte ska glömma att tala om hur mycket bättre än ”vaktis J” han är), men idag när jag kom ut till lunchen, hade han parkerat in mig!!! Nå, jag visste vem jag behövde vänta på, och – mycket riktigt – efter en liten stund kom T med ett brett flin och frågade om jag fått vänta länge. 😆 Jag försäkrade att läget var under kontroll, jag skulle ändå röka innan jag åkte iväg – hade ju halva ciggen kvar!