Allmänt

Kalender

Som kombinerad jobb- och privatkalender, använder jag Googles kalender. Den funkar ju både på dator och mobil, och jag kan färgmarkera olika saker och välja tider. Så långt så gott. Men…

Jag skulle vilja ha en kombination med ”heldags”-aktiviteter och kryssrutor, för att kunna bocka av de grejer jag gjort. Ofta lägger jag bara in att något ska göras ett viss datum, inte någon speciell tid, så listan kan bli rätt lång vissa dagar. Alla göromål skrivs in när jag kommer ihåg dem, och hamnar därför i vilken ordning som helst. När jag gör dem, blir det i den ordning det passar, så plötsligt hittar jag något jag missat att göra (eller flytta till nästa dag/ tillfälle).

Förra veckan Innan valborg hittade jag en grej som måste göras innan månadsskiftet, och det var bara på ren tur! 😯 Den låg bland andra (åtgärdade) saker på en helt annan dag, där jag gjort alla andra heldagsaktiviteter men missat just denna. Hmmm. Jag får fundera lite på hur jag ska få ordning på kalendern, för jag vill inte gå tillbaka till papper och penna. Om jag inte hittar någon jättesnygg ringbunden kalender, med matchande snygg penna, förstås… 😉

Jag är lite pappersnörd trots allt. Kan inte låta bli att köpa anteckningsböcker i olika storlekar, färger och former. Jag använder dem inte, men de kanvarabraattha…. 🙄 Och pennor! Tyvärr är pennor oftast i förpackning numera, så jag måste köpa en penna för att kunna provhålla den och provskriva lite. Det är viktigt att pennan ligger bra i handen och skriver jämnt och snyggt.

Det för mig över till kalendrar… Oj, oj, oj – där finns ett stort utbud att välja mellan och jag har stränga krav. En vecka per uppslag, men inte med dagarna från topp till botten av sidan. De ska vara placerade med fyra dagar på varje sida av mittuppslaget*, med en tom ruta tillgänglig att fylla i sådant jag behöver komma ihåg ”någon dag” under veckan (eller matsedel eller vad som helst).


*) Typ måndag-onsdag på vänstra sidan och torsdag-söndag på högra sidan, t ex. Om kolumnerna går från topp till botten blir raderna så korta att skriva på. Min handstil är inte lättläst även om jag har gott om plats att skriva på.

2 kommentarer på “Kalender”

Kommentarer är stängda.