Allmänt

Bakslag

Det blev ett rejält bakslag på våren idag: ett par minusgrader, några snöflingor och kall blåst. Vinterjacka och halsduk åkte fram igen. *brrr* En liten tröst är i alla fall att jag kommit ihåg att stänga vädringsluckan på kontoret – igår höll jag på att frysa ihjäl, efter att vädringsluckan stått öppen hela ledigheten.

Nå, inte klaga nu, snart blir det varmt och då har jag verkligen anledning att klaga. Mot kyla kan man klä sig, men mot värme kan man inte klä av sig hur mycket som helst. Speciellt inte på jobbet. 😆

Igår gjorde jag – äntligen – den där vitkålsgratängen* jag länge funderat på att göra. Den blev jättegod, krämig och inte alls rinnig, vilket jag var rädd för. Nu hade jag förstås lite annat innehåll än vad som stod i receptet, eftersom jag gillar att modifiera efter eget huvud. På gott och ont. 😉

A jobbar idag igen, efter att ha haft ett par lediga dagar. Om jag inte misstar mig så jobbar han hela helgen också, så jag kan prova nya maträtter på honom. Jag börjar med vitkålsgratängen, som jag burkat i kylen. *hehe*


*) Receptet hittar ni på DietDoctor.se, sök ”vitkålsgratäng” så får ni flera varianter. Jag serverade den med prinskorv som tillbehör, då det var vad som fanns hemma.