Allmänt

Sådärja

Ännu en vecka har gått. Fredag idag, och jag funderar faktiskt på att ta ledigt efter lunch. Vi får se, annat kan dyka upp som gör att jag får ändra mina planer. Solen skiner från en lätt molnig himmel, och det ska visst komma mulnare väder, eventuellt med nederbörd, under dagen. Nåja, jag har inte tänkt ägna mig åt utesysslor (även om gudarna vet att det skulle behövas – jag har inte börjat räfsa än) om jag tar ledigt.

Vädret var ganska hyfsat igår, men det blåste ordentligt. Jag hade tänkt göra våfflor utomhus, men iddes inte dra ut bordet på altanen i kallblåsten. (Utemöblerna står fortfarande inomhus.) Istället blev det våfflat på spisen i köket, med fläkten på full fart och ett fönster på glänt. De våfflorna gick att äta, även om de inte fått utomhusluft. 😉

Varje gång jag ska göra våfflor under fläkten, minns jag min stackars svärmor. Hon hade fått ett elektriskt våffeljärn i present/ julklapp (långt innan jag kom in i bilden) men var van att använda det gamla i gjutjärn – så hon slog förstås på plattan när det skulle våfflas första gången… Det retade svärfar och sönerna henne för i många år, på ett snällt och familjärt sätt.

Alla familjer har sina egna små skämt. Själv var jag vansinnigt förälskad i syrrans karl när de började umgås. Jag var bara 6 år när jag fick följa honom till altaret – som brudnäbb… 😉 Det får jag fortfarande höra, och jag drar fortfarande upp det så nästa generation får höra. 😆 Nu firar de snart guldbröllop! 😯

UPDATE
Tanken att vara ledig efter lunch blev bara en tanke. Jag har inte tid, blev inte färdig med det jag påbörjat. Lika bra att få det gjort så kan jag släppa det under helgen. Solen skiner dock fortfarande! Jag har suttit utan jacka på altanen! 🙂