Allmänt, Foto

Trött

Jag tror inte det är lunchkoma, då en sådan brukar smälla till efter att jag svullat i mig alldeles för mycket till lunch (eller middag, för all del). Det är nog efterverkningar från helgen. Jag önskar verkligen jag kunnat sova ett par timmar under eftermiddagen, men tyvärr. Inte idag.

A har kommit tillbaka från L, och hade uppenbarligen köpt sig en snabblunch på Grillen att äta hos mig innan han kör sista biten hem. Han hade varit förbi till farbror K, mer hann jag inte kolla med honom. Jag ska ringa K ikväll och själv kolla hur läget är.

Jag har ”gjort sommar” idag, i klädväg på jobbet. Korta leggings (går över knäna) och inga sockor. Tyvärr har jag inte lackat tånaglarna, men det är snabbt åtgärdat ikväll. Eller någon annan kväll. Nu verkar den ordentliga värmen vara över; ”bara” +15 grader idag och gråväder med små regnskurar. Jag kanske tar sockor & joggingskor imorgon igen.

Under helgen bröt min digitala utetermometer ihop – igen – och stannade på +35 grader. I skuggan. Så var inte fallet, kan jag tala om. Även om det inte var speciellt kallt ute, bara svalare än på dagen, så var det inte varmt tidigt på morgonen på skuggsidan av huset.

Den digitala mätaren har fått fnatt emellanåt. Då och då slutar den visa grader, oavsett om det är varmt eller kallt, torrt eller fuktigt, blåst, snö, regn, uppehåll – och plötsligt fungerar den utan problem igen?!? Det är inte batterierna, utan något som är glappt, tror jag.

Som tur är har jag min stora gammaldags termometer på en altanstolpe, och den visar alltid temperaturen. Batteriet tar inte slut i den! 😆