Allmänt

Partyhelg

Den här helgen har varit tuff: värme, som jag inte tål så bra, och så ESC-final och 4-årskalas dessutom.

Lördag var jag iväg till farbror K:s boende för att betala hans räkningar. Han ligger fortfarande kvar på sjukhuset (fem veckor!) men hoppas få åka hem i slutet av veckan. En av räkningarna hade lite kort datum, men jag betalade allihop så han slipper oroa sig för dem.

På kvällen var det ESC-finalen. Jag har ju tidigare brukat se den med E, men eftersom jag skulle till L på söndag, blev jag kvar hemma i soffan. Vi underhöll varandra med kommentarer vis SMS istället, men det var inte alls lika kul. Det gick i alla fall som det brukar: alla låtar var dåliga, och fel låt vann. 😉

Igår var det kalasdags! Lille E och Lille J studsade som pingpongbollar på studsmattan: en mycket uppskattad present! B hade bakat två tårtor och bjudit in släkten: jag fick äntligen träffa A:s föräldrar! Senare kom J och hans föräldrar, som det var länge sedan jag träffat, så dagen var lyckad.

A kom också dit, när han jobbat färdigt, och han skulle sova över. Vi beställde hämtmat från en pizzeria i närheten, med utkörning! Riktigt lyxigt för oss lantisar att få prova på det. Bara beställa online, och så sitta på altanen och slappa medan vi väntade.

Eftersom det är sommar, är den ordinarie vägen in till L avstängd p g a vägarbeten. Jag körde in till L en annan väg, men sedan diskuterades det under kvällen vilken väg som var enklast att hitta efter (och kortast) när jag skulle hem. Som tur var är kvällarna ljusa nuförtiden, för jag körde fel och fick vända ett par gånger. 😯

Jag har insett att jag skulle följt mina instinkter när jag svängde av från den välkända vägen för att ta genvägen. Jag svängde i ett vägskäl längs genvägen som jag fått tips om, men det hade varit bättre att göra som jag först tänkt: bara fortsätta rakt fram. Nå, då vet jag vilken väg jag (inte) ska ta nästa gång. Och jag fick en liten extra sightseeing, med utsikt över folks trädgårdar och uppfarter. 😉

Jag var som en urvriden disktrasa när jag kom hem igår kväll, och lyckades med konststycket att försova mig i morse. Tur vi har flex! 😉