Allmänt

Tisdag

Viktigt vetande: jag hängde en tvätt utomhus. Glömde ta in den när jag kom hem efter jobbet. Då var tvätten torr. Somnade på soffan. Vaknade under ett regnväder. Den tvätten blir ordentligt sköljd, kan jag säga. I morse räddade jag den från ytterligare regn och har nu kläder på tork över alla stolsryggar inomhus…

Det regnar inte hela tiden, utan små skurar av varierande intensitet – ibland duggregn, ibland åskskurar – gör att det nu känns som rötmånad. Allt är fuktigt/ klibbigt, även om det är inomhus, eftersom fönstren står öppna.

Vilken dag som helst kommer jag att ställa ut mina utemöbler. De har ju bara varit på väg ut sedan i våras… 🙄 Planen var att grädda våfflor utomhus någon kväll, då det verkade som att jag (återigen) skulle få mjölk som gick över datumet. Nu blev det inte så, utan jag får köpa mjölk om jag ska göra våfflor. Nåja, våffelbehovet är inte så överhängande, jag har annat att äta.

Mitt lyssnande läsande går framåt! Jag är färdig med ”Ett krossat hjärta” av Geir Tangen och har satt igång ”Sista färjan från Ystad” av Karin Alfredsson. Den är egentligen ingen deckare (läs: inga mord än så länge) men har en massa action ändå. 😉

Som vanligt har jag drabbats av ingenting-att-ha-på-mig-syndromet. Alltså, min outfit för den kommande begravningen är klar, inga problem där (när nu koftan hittats). Men dagen efter ska jag till B och behöver en festligare klädsel, som samtidigt inte får vara för ömtålig. Den ska gå att fläcka ned och spilla på, eftersom jag kallt räknar med att om jag inte spiller själv så gör gossarna det. 😉

På tal om att spilla… Jag kommer aldrig att kunna köpa en mjukglass i våffla på macken, för innan jag kört hem har jag smetat ut den över halva bilens innandöme, och innan jag är inne i huset har jag kletat ut resten över mig själv. *suck* Det är så förutsägbart att jag inte ens har provat.