Allmänt, Foto

Är det dags?

Vad tror ni? Kan jag plocka ut kupévärmaren och motorvärmarsladden ur bilen för säsongen nu? Det är bara +20 grader i skuggan. 😉

Helgen har varit varm. Alldeles för varm, om ni frågar mig, men jag har fått tvättat (och soltorkat) ett par maskiner. Inget ont som inte har något gott med sig! Annars har jag mest bara legat utslagen och flämtat efter luft. Tack och lov för fläktarna jag har, både den i taket och den flyttbara!

Först tvättade jag min svarta klädhög, som samlats på tvättstugegolvet sedan tidigare. Tjoff in i masken, och tjoff ut när den var klar. När jag stod och hängde upp de blöta plaggen på torkvindan, upptäckte jag att den svarta koftan jag tänkt ha till begravningen inte var där?!? Panik – vart fanns den?!? Efter diverse genomsökningar av huset hittade jag den till slut; rentvättad och undanhängd där den skulle vara… 🙄

Sista tvätten igår var vita kläder, och jag kom på en briljant idé: jag slänger med min pastellblommiga sommarklänning i tunn bomull, med stora fickor, så kan jag använda den på jobbet idag. Tvätten hängdes sent utomhus, men jag tänkte att den hinner torka under natten. Vaknade vid 01:30 av att regnet dånade mot tak och fönster… 😳 Nå, klänningen var nästan torr när jag steg upp, så den åkte på.

Planerna för idag var att fixa blommor och minnestelegram från farbror K till H:s begravning. Blommorna kan jag ordna idag, men minnestelegrammet kan jag inte åtgärda förrän imorgon. Dessutom behöver jag handla till midsommar, även om jag är bortbjuden: det blir knytkalas. Jag tänkte vänta tills imorgon med handlandet, men jag får se hur jag gör. De släpper nog in mig i affären varje gång jag kommer, så jag kan handla i omgångar. 😉

UPDATE
Jag kunde visst ordna minnestelegrammet under måndagen – det stod fel öppettider på internet. Som tur var ringde jag och kollade, och de hade öppet precis som jag mindes att de skulle ha. Det gäller att vara ute i god tid, för postgången är inte den bästa numera.