Allmänt

Uppskjuten

Den efterlängtade frukosten på altanen blev hastigt uppskjuten. Tidigt i morse ringde rörkrökaren och hade tid att komma redan idag. Hupp!

Jag studsade upp, in i kläderna och susade in i köket, för att hinna fixa kaffe. Morgonkaffet är det viktigaste kaffet på hela dagen, utan det blir jag inte människa.

Det tog hela förmiddagen, men nu är mina kranar utbytta och ny diskmask är på plats! Inte sprillans ny – jag fick ärva den av B när de renoverade köket – men ny för mig.

För att prova den, slog jag igång ett program utan att stoppa i disk. Eftersom den inte hade någon handbok chansade jag på att köra första programmet. När den var igång googlade jag på modellen – och upptäckte att programmet tar minst 3, 5 timmar att köra… Nå, då är masken ordentligt ren när jag väl stoppar disk i den.

Eftersom mitt kök var ett kaos, tidvis utan vatten (bytte även kökskran), så sköt jag upp frukosten till lunchtid istället. Jag hade t o m skrivit in i almanackan att det var levergryta på V idag – efterlängtad! 😉

UPDATE

Jag hade visserligen röjt ur diskbänksskåpet, men inte de andra skåpen rörisen behövde dra slang igenom… Jag bad honom bara lämna röran han lyft ut på golvet, så får jag rensa den själv. Där är en uppsjö saker jag inte vet vad jag ska göra med, och det är MYCKET kvar i skåpen. I alla skåp. *suck*

Antingen plockar jag ihop det och kör till Återvinningens försäljning, eller också har jag loppis här hemma. Det finns många bra-att-ha-saker hos mig, som jag skulle kunna sälja/ ge bort, men ni vet hur det är: dagen efter att jag gjort mig av med dem, kommer jag att behöva dem.

Just nu har jag kaffepaus. Luften gick ur mig men med lite kaffe kommer jag nog igång igen. 🙂

UPDATE 2

Jag har lyckats köpa Sveriges fulaste amplar till altanen, men de var de som fanns kvar. Så går det när jag väntar för länge.

Dessutom köpte jag några förskrämda mindre blommor att plantera på gravarna. Kom till gravplatsen och upptäckte att jag glömt planteringsspaden. Hmpf. Jag tog den lossbrutna delen av backspegeln* att gräva med istället, och den fungerade som spade! 🙂

När jag körde hem igen, tog jag vägen förbi blomsteraffären och såg att jag ska besöka dem imorgon. Där ska jag köpa rosor och byta ut det jag satt på gravarna. De blommor jag satte där idag passar i en kruka på min altan istället.

*) Jag har väl berättat att garaget hoppade en halvmeter åt sidan när jag backade ut en dag förra vintern? 😉