Allmänt, Foto

Jag klarade det!

Jag kunde åka till IKEA (med omnejd) utan min syster! Utan att bryta ihop längs vägen eller inne i affären! Efter shoppingen åt jag på Max, baraföratt.

Låt mig bara säga att det är inte alls lika kul att gå på IKEA utan syrran. 🙁 Det kanske hade varit lättare med någon som sällskap, men jag ville prova att vara själv (inte ensam, det är en viktig skillnad) först. Visst hade jag fått sällskap om jag kollat i bekantskapskretsen, men jag visste inte riktigt hur jag skulle klara det. Kanske bara sitta en stund på parkeringen och sedan åka hem, utan att ens gå ur bilen?

Viktigt vetande (intresseklubben noterar väl?); jag shoppar inte alls lika mycket när jag går själv mellan hyllorna. Min shoppinglista var jättelång – det är länge sedan jag varit dit – men jag strök sak efter sak, och en del ratade jag när jag väl fått klämma & känna på dem. Inga nyheter var spännande, och dekorationsavdelningen var urtrist. Där brukar jag alltid annars hitta något!?!

Nå, eldprovet är avklarat och det blir fler resor till det stora blå varuhuset! När jag åkte hem, for jag efter skogsvägar hem till Byn, eftersom jag shoppat några grejer åt A och hade lovat att dumpa dem hos honom. Intressant; ett tag var jag inte säker på att jag var på väg åt rätt håll, men så kom en by vars namn jag kände igen och visste då att jag svängt i rätt vägskäl.

Efter en kaffepaus hos B, som var i sommarstugan i Byn med H & familj, åkte jag hem och möttes av En Sur Katt. Hur hade jag hjärta att lämna henne ensam hela dagen? Hon limmade på mig hela kvällen och blev inte nöjd förrän jag bytt om till pyjamas och fleecemorgonrock, och dragit fleecefilten över mig framför TV:n. Då kan hon krypa in mellan lagren av fleece och må riktigt, riktigt gott. 😉

Fleece mitt i sommaren? Jodå, det är så kallt att jag t o m sökt fram fårskinnstofflorna (!!!) att använda på kvällarna. Kylan minskar förstås inte mitt intresse av att ställa altandörren på vid gavel – det är så skönt när man kan vädra ordentligt! – men golven blir kalla, då jag stängt av värmen för säsongen.

Jag bar in allt från bilen igår, nu återstår bara att packa upp det. Och möblera om köket. Och tvätta, torka och vika tvätt (mestadels handdukar). Solen skiner från en molnfri himmel och vinden viner runt knutarna. Det är alltså inte särskilt varmt, men perfekt torkväder. Det är något rogivande i att sitta och titta på tvätt som torkar utomhus. 😉

Jag tittar inte bara på torkande tvätt när jag sitter ute. Det var inte bara amplar jag köpte till altanen, utan några andra blommor också. Dem har jag planterat i en stor kruka och hoppas jag kommer ihåg att vattna dem hela sommaren, inte bara medan jag har semester. Ni ser väl gristrynet till vänster i bild? Min when-pigs-fly-vattenkanna lever fortfarande, då jag gömt den för gossarna sedan sist. Nu har den fått flytta fram igen, även om den börjar vara ganska urblekt i färgen.