Allmänt, Katter, YouTube

Prioriteringar

Haha! Jag har hittat en karl som gör rätt prioriteringar:

(Alldeles för ung för mig, men han vet vad som är viktigt! 😆 )

Annars försöker jag själv att prioritera att skura badrummet idag, men det är – förstås – förödande tråkigt. 🙄 Speciellt som solen skiner och jag har en ny bok att lyssna på: ”Saknad, förmodad död” av Susie Steiner.

Dessutom behöver jag fara och handla, men det blir en senare fråga. Det är väl måndag idag? Då brukar reklambladen komma, så jag kan göra en grovplanering av vad jag ska handla. Jag har inte ens tagit in posten än – den borde ha kommit vid den här tiden (ca 13:30) men när jag är ledig glömmer jag jämt bort att tömma postlådan, ibland flera dagar.

När jag jobbar kollar jag posten när jag kommer hem på lunch, eller – om jag lunchat ute – när jag kommer från jobbet. Nu kommer och går jag när som helst under dagen, och har ingen koll på om det är vardag eller helg.

Det är, som sagt, soligt idag och hyfsat varmt när man sitter i solen. Det blåser inte särskilt mycket, heller. Kvällarna och nätterna (och tidiga morgnar) är svinkalla, med ensiffriga temperaturer om man stiger upp tillräckligt tidigt. Det har varit en enda varm och skön kväll, då det var 22 grader sent på kvällen, annars har det varit kyligare.

Mitt bubbliga rosévin står i kylen, medan jag tittar längtansfullt på glöggflaskan jag sparat sedan jul… Det känns inte rätt. Inte på något vis. Men jag vet, jag ska inte klaga, inte efter den förödande hettan vi drogs med förra sommaren, med vattenbrist och skogsbränder och allt vad det var. Hellre då att jag får klä mig lite mer på kvällarna.