Allmänt, Foto

Altanen

I år har jag prytt altanen mer än tidigare, d v s inte så mycket 😉 men lite mer än jag brukar. För att gå från vänster till höger, så har jag några blommor (okänd sort, då jag är blomanalfabet) planterade i en stor keramikkruka. Bredvid dem har jag min when-pigs-fly-vattenkanna, så jag inte glömmer bort att vattna dem någon gång då och då.

Sedan har jag två jättefula amplar med hängpetunior (en av de få sorter jag känner igen) som inte blev vackrare av att hamna hos mig, den ökända blomdödaren. Nå, än lever de, men inte mer än nätt och jämt.

Orsaken till att de är så fula är att jag – förstås – var sent ute, så blomslingorna hunnit växa sig alldeles för långa. De var eländiga att försöka rensa ut när jag väl fått bort plasten runt blommorna, och flera slingor var brutna och/ eller tilltufsade efter transporten i bilens bagage – de rymdes inte i baksätet, där jag först försökte trycka in dem.

Så till en annan nyhet för i år: gardinkappan på kortsidan! Jag har försökt med olika ”avskärmningar” under tidigare år, men har då varit helt inne på att avskärma hela kortsidan. I år gjorde jag en gardinkappa genom att klämma fast gardinringar längs ett dubbelvikt (på längden) gardinpar, och det får duga. De blåser också ihop i ett hörn vid hård blåst, men är enkla att dra tillbaka igen. Lite inramning/ avskärmning ger de i alla fall. 🙂

Under semestern har jag ägnat mycket tid åt att sitta på min altan och se tvätt torka. Inte helt fel, om jag får säga det själv. Väldigt rogivande. 😉 Tro inte att jag fått undan all tvätt (den är ju The Never Ending Story Of My Life) utan jag har tvättat ungefär en maskin om dagen, de dagar det varit torkväder. Jag har fortfarande kvar att tvätta sådana läckerbitar som vinterjackorna, några mattor, och lite annat smått & gott, förutom den vanliga tvätten som växer för varje dag.

Javisstja, ifall jag skulle råka hålla liv i blommorna på altanen, så har jag en kryddväxt (mynta) i köket som jag säkert kommer att torka ihjäl. Jag hade ett recept som skulle ha färsk mynta, men plantan var så liten och skruttig så den måste få växa till sig innan jag slaktar den. Förutsatt att jag hittar receptet igen… 😳