Allmänt

Hjälpsam

Min son, A, är faktiskt hjälpsam – när han känner för det. 🙂

När jag kom hem efter jobbet igår (efter att ha varit en sväng till farbror K också) så upptäckte jag att A flyttat tillbaka taklampan över köksbordet, till ”rätt” ställe, som jag tidigare bett honom att göra. Efter ommöbleringen* har lampan varit på egen seglats i taket, långt ifrån där den skulle behöva hänga.

Han har säkert gjort flyttningen medan han väntade på att jag skulle komma hem, då vi båda slutade samma tid igår. Jag for direkt till K efter jobbet och blev kvar där rätt länge, så A blev väl less att vänta.

Idag har jag Planer för middagen! *gör vågen* Väääldigt avancerade Planer: stekt korv och köpt potatissallad. Enkelt, snabblagat och gott. Alternativt blir det Korv Stroganoff med ris, men första alternativet låter mer lockande p g a kortare tillagningstid. Stroganoff kan vänta. 😉

Det är redan sista dagen i juli. Tänk så fort det gick! Även om augusti borde räknas som sommarmånad, så blir det ändå mer höst i luften. Speciellt när det – som nu – är kallt och grått. Jag kämpar med ärmlös klänning och använder en tunn kofta istället för jacka, men behöver nog stänga vädringsluckan i kontorsfönstret… Det var inte många plusgrader i morse, ensiffrig temperatur är vad som gäller när jag stiger upp.

I morse väntade jag länge och förgäves på att froppisen skulle komma in. Tiden tickade iväg och jag blev nästan orolig att hon råkat ut för något. Jag släppte ut henne sent igår kväll, så hon fick ”hålla koll” på grannskapet (läs: jaga bort andra katter från kvarteret). Till slut var jag tvungen att gå upp till sovrummet och klä mig för att gå till jobbet – och där var hon ju, myspysande under täcket! 🙂 Jag minns inte att hon kommit in, men tydligen har jag passerat altandörren under en toasväng inatt och glömt att jag släppt in henne.**


*) Ommöbleringen av köket är egentligen en tillbakamöblering, då möblerna fått flytta tillbaka där de stod från början. Jag ville bara prova ett nytt sätt att ställa dem, för några år sedan, men det blev inte riktigt bra – och nu är allt tillbaka där det ska vara.

**) Jag hoppas verkligen att det gått till på det sättet, för vem skulle annars ha släppt in henne? Hon kan inte öppna dörrar själv – eller kan hon det??? 😯