Allmänt

Omarbetning

Om jag hade tid skulle jag göra en del större omarbetningar av vissa regler och rutiner vi har på jobbet. Inte allt, men en del saker känns som att jag både dubbel- och trippelbehandlar dem – främst p g a att rutinerna är anpassade till ett annat arbetssätt än mitt.

Innan semesterperioderna drog igång, skrev jag en enkel handledning till mina kollegor för en av arbetsuppgifterna de måste göra medan jag var borta. Nu är de på semester, så jag får fråga senare hur handledningen fungerade: var saker i rätt/ logisk ordning, eller är det bara jag som tycker det? 😉

Även om vi oftast har samma arbetsuppgifter, så har var och en av oss lite ”extra special”, d v s sådant bara jag (eller en annan person) gör alla andra månader, förutom under semestern. Dessutom jobbar vi, var och en, lite annorlunda än de andra. Jag, t ex, samlar mina (ickebrådskande) ärenden på hög och gör dem när jag fått in allt för månaden. Min kollega M gör undan sina så fort hon får in dem. Huvudsaken är att det funkar så olika för var och en av oss, och ändå har vi allt klart när det ska vara färdigt. Vi gör bara på olika sätt.

Jag hatar att sortera, och skulle kräkas om jag var tvungen att sortera in rätt papper i rätt ordning i rätt pärm varje dag. Hos mig ligger allt som inte är gjort i en hög, och det som är gjort i en annan, och så sorterar jag in i de viktiga pärmarna en gång i månaden. Det fungerar utmärkt – för mig, i alla fall.

Sedan har jag annat, som ska sorteras ”sedan”… Det är de drivorna som växer, men där är mest sådant jag tycker är bra att ha, inget någon annan behöver. Ingen brådska att sortera där.