Allmänt

Oknytt

Det måste ha varit ”oknytt” ute i mina kvarter i natt.

Jag hade – som vanligt – sovit hela kvällen på soffan framför TV:n, så jag steg upp och fixade lite i köket fast det var sent. Fick faktiskt tända lampan! Nå, sedan skulle jag gå ut och röka, då jag såg en bil försiktigt köra uppför gångvägen bredvid knuten till äldreboendet. -Jaha, tänkte jag, ännu en som hittat den genvägen.*

Döm om min förvåning när den smög in och parkerade bakom soptunnorna utanför äldreboendet, och tre ungdomar** steg ur! De gick mot gatan nedanför min, men doldes snabbt av löven från träd & buskar. Efter en liten stund kom de tillbaka och gick och satte sig i bilen. Där satt de, utan att starta bilen, länge och väl. Till slut blev jag less och gick in (iddes inte sitta och röka hur länge som helst).

Efter en stund kom en annan bil och stannade bredvid dem, och sedan åkte båda bilarna iväg. Jag tror inte det var välkomna besökare – inte efter kl 23 en söndagkväll… 🙄


*) Jag har själv använt den genvägen någon enstaka gång under de år jag bott här, men ibland är den avstängd med betongsuggor. Tydligen inte i år.

**) Jag kunde inte bedöma deras ålder, men de såg unga ut på avstånd.