Allmänt

Nåmen dåmen

Nu är månadens räkningar betalda, så jag ser vad jag har kvar att leva på. Lite pyssel, som vanligt, innan datorn var igång och allt fungerade som det skulle. Min gamla burk är slö, men när han väl arbetar går han som tåget!

Under månaden som gått har jag fått ett brev från Bilbesiktningen. Speedy ska besiktas före årsskiftet, men just i år har vi ingen Bilbesiktning här?!? Tidigare har det varit en mobil station som stått här en dag eller två i veckan, men är under resten av året på renovering.

Nu får jag åka till grannkommunen för att få Speedy godkänd, och det känns väl inte helt roligt. Ja, jag har fått en rabattcheck (från Bilbesiktningen) på 50 kronor till bränsle, men det är ju bara enkel resa. 😉 Jag bokar ingen tid än, även om tiderna där säkert tar slut snabbt, då de nu ska ta emot alla bilar härifrån också.

Om ett par tre veckor ska jag på kurs ett par dagar i L (av alla ställen!) tillsammans med en från jobbet, A. Det är ju bara 45 mil eller så, enkel väg, och senast jag var dit är för lite mer än 14 år sedan – på en annan kurs, med en annan medarbetare.

Varför jag vet det så exakt, är för att froppisen var nykastrerad – och hennes sår under magen gick upp! 😯 A ringde och undrade vad han skulle göra, med närmsta veterinär 7 mil bort, men det var bara för honom att packa in katten i bilen och åka iväg i ilfart. Och där satt jag i L och undrade varför sådant alltid händer när jag åker bort… 🙄

I alla fall, det var i slutet av maj så det var skönt att köra, men nu blir det höstmörker när vi ska hem. Jag har planerat att vi smiter iväg dagen före redan efter lunch, just för att slippa mörkret, men det blir sen kväll innan vi är hemma igen. Planen är att jag tar Speedy, även om jag börjat vackla lite i min tro och funderar på om hyrbil vore ett smartare alternativ…

Hyrbil har både för- och nackdelar. Jag minns en gång när hyrbilen hade så avancerad instrumentpanel att jag inte hittade var jag kunde slå av radion eller byta kanal…! En instrumentpanel med 40 flata knappar med underliga symboler. *ryser* Då föredrar jag min egen bil, där jag hittar rätt knapp även om jag blundar. Samtidigt är det bekvämt med hyrbil, just för att slippa slita på sin egen. Jag får se hur jag gör. Det är inte dags än.