Allmänt

Köksvecka

Håhå jaja, vi har köket den här veckan, mina kollegor på avdelningen och jag. Det går inte så bra, om inte M vore så skulle köket vara katastrofzon vid det här laget… Hon försöker påminna oss andra, men vi glömmer ändå, så hon skrämmer oss med att hon ska ta semester nästa köksvecka…! 😯

Mitt kök hemma mår inte bra, heller. Det är – som vanligt – en full rendiskad diskmask som inte töms, så smutsig disk samlas i travar runt bänken. Däremot har jag kommit igång (lite grann) med matlagningen igen!

Igår gjorde jag Starka Hamburgare: köttfärs, salt, peppar och ett rejält kläm på srirachaflaskan knådas ihop (med plasthandskar på händerna, för sriracha är inte att leka med) och steks i hamburgerform i stekpanna (eller ugn, det funkar också men tar längre tid). Serveras med bröd, grönsaker & dressing.

Det är matmarknad i L onsdag-lördag, men i år har jag inte möjlighet att ta ledigt och åka dit. Jag glömde att den kommer i slutet av augusti och har istället bokat in möten varenda dag, när nu semestrarna är över och det går att få tag i folk igen. Nästa år, kanske? *drömmer om nybakade eclairer* (Visst kan jag åka dit på lördag, men det kan ”alla andra” också = ont om parkeringar och tjockt med folk samt långa köer.)

Mitt tvättberg börjar anta orimliga proportioner; snart börjar jag fundera på att bränna det istället för att tvätta det. Eftersom jag inte far till matmarknaden, ska jag tvätta istället. Håll tummarna att tvättmasken håller hela helgen även denna tvättrunda! 😳 Min tvättmask har minst 30 år på nacken, så jag ber böner till Tvättgudarna varje gång jag släpat ner ett stort lass till tvättstugan…

Jaha, och vad ska ni göra under helgen?

Hälsningar tvättslaven 😉