Allmänt

Tisdag

En kall dag igen. Snön ligger vit på taken, endast tomten är naken – eller hur det nu var…? 😉

Vintern är i alla fall här, på både gott och ont. Kylan gör att eventuell nederbörd blir snö, istället för regn, som skulle få förödande konsekvenser på den snö som nu lagt sig ordentligt. Efter en snabb koll på SMHI:s mobilapp ser jag att kylan kommer att fortsätta, ev med lite snö under helgen.

Under fikarasten diskuterade vi IKEA:s filtsortiment, där jag (förstås) gav ett expertutlåtande. 😆 Eller, ”expert” är väl att ta i, men jag upplyste de övriga om att de vita-med-krumelur-9-kronorsfiltarna utgått ur sortimentet; numera kostar de billigaste filtarna 19 kr och är grårandiga.

Vi hanterar de billiga filtarna lite olika. Jag har säkert 20 stycken, om inte fler, och använder dem överallt. Sofforna, fåtöljen, gästsängarna, bilen, etc. De flesta filtarna ligger ändå instuvade i skrubbar och garderober, fortfarande med banderollen kvar. Andra personer använder filtarna ytterst sparsamt och tar undan dem när de inte används, så de inte blir nedhårade av husdjuren. Äh, de är ju tvättbara, och eftersom de är i fleece så krymper de inte.

Vi diskuterade även det här med ”synlighet” via mobilen, att diverse olika appar vill veta var man är. Det visade sig att flera inte vet hur man stänger av den funktionen i mobilen?!? Jag har den funktionen oftast avstängd, slår bara på den när jag behöver den, t ex om jag ska använda Google Maps för att visa vägen dit jag aldrig varit. Annars bryr jag mig inte särskilt mycket om vem/ vilka som håller reda på var jag är – jag stänger av funktionen i hopp om att spara på mobilbatteriet… 😳