Allmänt

Tvärvändning

Jag har ju varit med farbror K till optikern förra veckan. Då konstaterades att det enda som går att göra åt hans dåliga syn är en operation, och det vill han inte göra. Nu, igår, har han plötsligt börjat ändra sig och skulle fundera på saken; kanske han skulle låta operera ögat i alla fall? Ja, ja. Vi får väl se hur det blir.

Jag hade med de fårskinnstofflor jag beställt åt honom online, men han fick inte ner foten i dem så vi kunde kolla om storleken (längden) räckte till. Han har så höga vrister, och med de mjuka bakkapporna var det stört omöjligt att få på dem. Jag får ta med ett skohorn nästa gång.*

Planerna för idag är att handla. *avgrundsdjup suck* Det mesta är slut där hemma i kylen, förutom fläskytterfiléerna, som ännu inte är åtgärdade. Jag iddes inte börja med dem igår, då köttgrytan jag började med tog längre tid och hade fler arbetsmoment än jag räknat med. Grytan blev god, i alla fall, och det blev matburkar till kylen. 🙂

Få se hur vädret utvecklar sig idag? På morgonnyheterna talade de om regn, eventuellt underkylt. Hoppas bara att det inte regnar så mycket att det tar bort snön, men i så fall ska det komma ordentliga mängder. Vi har nog en decimeter snö vid det här laget, och rimfrosten lyser vit i träden. Ja, tills det eventuella regnet tar bort frosten, förstås.


*) Om längden är bra, kan jag sprätta upp en bit av sömmen så de höga vristerna får plats.. Annars skickar jag tillbaka dem – osprättade, förstås.

2 kommentarer på “Tvärvändning”

  1. Världens enklaste sätt att tillaga fläskytterfile:
    har inget exakt recept, sååå enkelt är det, men det blir gott.

    Skär filen i skivor, lägg skivorna i en ugnsform.
    Blanda grädde, soja (några matskedar?) och sambal oelek (någon tesked)
    Häll ”såsen” över köttet. Grädda i ugnen 200 grader ca 30-40 min?
    Servera med ris.

Kommentarer är stängda.