Allmänt

Äsch då!

Jag blev sen att komma mig iväg hemifrån i morse, p g a olika orsaker, men visste att jag hade möten hela förmiddagen. Snabbade mig till jobbet när jag väl var klar, fixade ett par småsaker i ilfart* och skulle precis gå till första mötet… Då plingade det till i inkorgen: mötet inställt.

Nu får jag istället brottas med ett par olika chefer under dagens gång, på ett eller annat sätt. Med lite tur är de på samma spår som mig, annars kan det bli tungt att flytta deras mål och mening åt rätt (läs: mitt) håll. 😳

Jag somnade – förstås – när jag skulle se ”En plats på landet” och vaknade så sent att jag var helt mosig i huvudet. Som tur var kom jag ihåg att räkningarna skulle betalas, så jag slog igång datorn. Fort var betalningarna gjorda, men precis innan jag slog av datorn kom jag ihåg en räkning jag glömt!

Det är ytterst förvirrande. En del räkningar får jag per post, andra i e-posten eller som e-faktura, och en del går på autogiro. Oftast skriver jag ut de som kommer i e-posten och lägger dem med de pappersräkningar jag har, så jag inte glömmer bort dem. Nu hade jag dessutom suttit länge och väl, och försökt få igång autogiro på internet/ TV, för att slippa få dem på papper. Inte konstigt jag glömde bort räkningen i e-posten.

Nåväl, allt bokfördes från mitt konto före midnatt, så jag kan andas ut. Nu är det bara kvar att låta autogirot slå till, så vet jag sedan vad som finns kvar att shoppa julklappar och -mat för. Nästa lön kommer 23 december, men det är lite väl sent att börja shoppa då.

Jag har redan – vis av erfarenhet – köpt Rätt Sorts Tunnbröd till blötan, då jag vet att det alltid hinner ta slut närmare jul. Frågan är bara om jag ska köpa en låda till? Jag vet inte hur många vi blir hos mig under julen, eller hur många dagar. Nå, det är ju typ en månad kvar, jag hinner nog ta reda på det så småningom.


*) Det var sådant jag inte kunde göra färdigt igår, då jag behövde få svar från folk som hunnit gå hem före mig.

4 kommentarer på “Äsch då!”

    1. Nej, hos mig är det Härnö tunnbröd, lådan med blått tryck, som blir godaste blötan. Gene tar jag till surströmmingen – det är segare och går att smöra.

  1. *dreglar*
    i år ska vi fira jul hemma ”själva” – kanske jag nöjer mig med EN (lättlagad) rätt på julbordet?
    Jag har inte ätit blöta på många år. Verkligen på tiden!

Kommentarer är stängda.