Allmänt

Fortsättning

Slaskvädret fortsätter, med snöblandat regn (eller regnblandad snö, om man vill se det på det viset) i morse. Enligt väderprognosen ska nederbörden sluta under dagen, men graderna fortsätter ligga runt nollan ändå. Nåja, det är ingen risk att vi blir utan snö till jul.

Planen för idag är att komma ihåg att fara på Apoteket. Jag har varit på väg hela veckan, men glömt bort det när jag väl slutat jobbet för dagen, så idag ska jag göra en kupp och åka dit under lunchen! 😉 Vi får väl se hur den planen håller.

Eftersom jag var till farbror K igår, direkt efter jobbet, så drog besöket ut på tiden. När jag väl var hemma igen, orkade jag inte börja med någon middag, så jag har köttfärsen kvar. Jag hade ju tänkt laga något-med-köttfärs så vi skulle ha lunchlådor idag, A och jag, så jag var tvungen att akut-SMS:a honom i morse. Han har varit förbi på macken och köpt sig någon färdigrätt till lunch, själv tar jag te och smörgås.

Köttfärsen blir nog julköttbullar* istället. Oj, så huslig jag låter! Jag brukar inte göra egna köttbullar, men i år kanske jag slår till – om inte orken går ur mig idag igen. Efter jobbet måste jag ändå fara och handla, även om jag handlat tidigare under veckan. En del saker behöver fyllas på, speciellt när jag börjat kolla vad som behövs inför julen.

Haha – jag trodde jag hade dimmat ner belysningen i badrummet igår kväll, då lyset var svagt när jag gick på toa. Det visade sig att, av fem glödlampor på ljusrampen ovanför tvättstället (enda badrumsbelysningen) hade inte mindre än fyra stycken slutat fungera! Hupp! 😳 Jag måste köpa nya och hoppas jag får tag i den sort jag behöver: små, med liten sockel, som är dimbara.

Jag har provat en gång att sätta icke-dimbara lampor i rampen, men det gör jag inte om. De flimrade?!? Alltså, jag var tvungen att be A komma och kolla (han råkade vara hos mig just då) (det är flera år sedan, när han jobbade på ett annat ställe) – jag trodde jag höll på att få en stroke när det flimrade för ögonen på mig. Det flimrade för honom också, så det var bara att köpa nya lampor. 😉

Lucia idag. Har ni sett/ hört någon Lucia i år? Jag råkade se & höra en snutt på TV:n i morse, men vi har inte haft något Luciatåg på jobbet i år. Inte än, är väl bäst att säga. Ibland har det plötsligt dykt upp Lucia med tärnor och stjärngossar när det blivit ljust, efter att de gjort undan morgonlussandet på bättre ställen (skolan, kyrkan, äldreboenden, whatever).

Som den Gamla Vän Av Ordning jag är, skär det i öronen på mig varje gång ungarna sjunger om ”himlens ljusblå grund” – den är DJUPblå, ärthjärnor!!! Dessutom är det ”kring gård och STUVA”, inte ”stuga”, som skuggorna ruvar. *fnyser rök ur näsborrarna* De har minsann inte haft min gamla lärarinna som tränade Luciatåget varje år på låg- och mellanstadiet, som lärde oss att sjunga rätt.

OK, jag ska lugna ner mig. Åter till arbetet.

UPDATE
Jag kom faktiskt ihåg att gå till Apoteket under lunchen. Däremot väntar jag med att handla mat till efter jobbet, för det var ooootroligt mycket bilar på kundparkeringen utanför mataffären redan vid lunch. 😯 Jag hade fått köa hela lunchen!


*) Låt inte ordet ”julköttbullar” lura er. Det kommer inte att bli något juligt över dem alls, tvärtom tänker jag piffa till dem med starka kryddor (i måttliga mängder). Inga vanliga k-bullar, i alla fall. De ska tillagas, avsmakas, frysas och inte plockas fram förrän till julbordet.