Allmänt, Foto

Blidväder

Graderna är runt nollan, ibland noll-komma-någonting-plus, ibland noll-komma-någonting-minus. Det regnar i omgångar, men är så pass snöblandat att snön inte smälter bort. Snöröjningen var i full gång igår kväll, så jag kunde konstatera ännu en gång att rörelsedetektorn på garagelampan slår igång av de roterande varningsljusen från traktorerna som plogar upp gatan.

Jag har ännu inte beställt någon att skotta upp gården åt mig, men det börjar vara dags. Igår blev det släpmärken efter Speedys mage i snön framför garaget, och jag var rädd att köra fast. 😉 Nu jobbar A, dessutom, så hans bil står i vägen för eventuell snöröjare, men han har ledig helg. Då ska han skotta med traktorn hemma hos sig och hos ett urval grannar.

Jag ”skulle bara” gå en snabbis till tvättstugan i morse, och hips vips hade tiden flugit iväg. Nå, jag har flex, så det gör inget – och nu har jag en IKEA-påse full med provisoriskt vikt torr tvätt i hallen. Jag iddes inte släpa den ända upp till sovrummet redan nu, då en del saker (läs: handdukar) ska mellanlanda i badrummet. Får ta itu med det ikväll.

Idag är jag fullbokad: inte mindre än tre (!) möten är inbokade på mig samtidigt, varav jag tänker gå på det där det serveras godis. 😉 Sedan snabbt hem på lunch, fixa mat, äta, borsta tänderna, till tandhygienisten, förbi bankomaten, till fiskbilen, hem med varorna – och sedan tillbaka till jobbet igen.

Jag har dessutom tagit med en ny fimpburk till rökrutan, då den gamla blivit fylld till brädden och behöver slängas. Hemma tömmer jag fimpburkarna efter att den fyllda fått stå ett par dagar (så absolut ingen glöd har överlevt) men här vet jag aldrig ifall någon varit och rökt för fem minuter sedan. Jag slänger hela burken, och tar en ny istället.