Allmänt, Foto

Julmat

Mina julköttbullar, som jag gjorde i ugnen, blev av karaktären ”Tug å vär tist!” (fritt översatt: Ät och håll käften!). Bleka ovanpå och brända under, men goda i smaken. 🙂 Inte illa, det var första gången jag provade göra köttbullar i ugnen.

I torsdags var jag till tandläkaren, eller rättare sagt tandhygienisten. Mina tänder var i bra skick, jag fick ett par småtuber tandkräm med smak av salt (!) (har inte provat dem än) och besked om att jag kallas om två år igen. Det är medan min tandvårdsförsäkring (hos Folktandvården/ Landstinget/ Regionen) fortfarande gäller, för nu kan man inte förnya den längre.

När jag kom ut, satt A och väntade i en soffa. Jag blev förvånad och frågade om han också fått tid samma dag, och varför sade han inget när vi lunchade tillsammans? Tja, det visade sig att han väntade på mig: jag hade glömt nycklarna i dörren… Snällt att han kom förbi med dem och inte bara lät dem sitta kvar. 😳

På fredagkväll var det bilutställning, eller motormöte, eller vad man ska kalla det. Affärerna hade ”nattöppet”, d v s öppet längre på kvällen, en del ända till tolvslaget. Någon skulle tydligen ställa ut sin gamla skoter också, för den stod redan på plats när jag slutade jobbet. Jag log inombords, för sådär ser en snöskoter ut när jag försöker rita en… 🙂

Sedan åkte jag till affären och konstaterade att Rätt Sorts Tunnbröd inte gick att få tag i den gången heller*, och jag fick bara tag i tre av de fem LED-lampor jag behövde. Nåja, jag kunde rädda situationen med ”vanliga” glödlampor, som kan duga tills affären fått hem fler av den sorten jag ville ha. Nu har jag lyse i badrummet igen!

Annars har jag dejtat unge kommissarie Morse hela helgen. Det senaste avsnittet jag såg slutade vid tre-halv fyra i morse, så jag är lite seg idag… Problemet är att jag ser SvtPlay på surfplattan, som har några år på nacken. Den är seg och behöver uppdateras; program får laddas i evigheter innan man kan se – och så stannar de mitt i, så jag får vänta ännu mera. 😯

Tvätten är klar! Torkrummet är fullt och tvätten ska nu få torka ett par dagar, innan jag drar ner nästa omgång tvätt. Det samlas bara mer och mer hela tiden – och då har jag ändå inte bytt i gästsängarna än! Torktumlaren fungerar bara sporadiskt, så det är tvättlinor som gäller. Den torra tvätten som fanns i källaren sedan tidigare är uppburen till sovrummet, där den får vila i frid vänta på att bli vikt och undanstoppad.


*) Till blöta duger bara Härnö tunnbröd, i kartongen med blått tryck. Jag har köpt en låda, men insåg att det blir för lite – och nu är det omöjligt att få tag i mer! Hyllorna gapar tomma precis där det tunnbrödet brukar vara. De gör mindre och mindre lådor för varje år, tror jag. 😳