Allmänt

Vit jul

Ingen risk att vi inte får en vit jul i år. Trots flera dagars töväder, med regn och blötsnö om vartannat, tillsammans med plusgrader, så ligger snön vitare än förut över gårdar, gator och hustak. Numera även i träd och buskar, tills vinden blåser ner snön därifrån igen. 🙄

Det har kommit rejält med snö under helgen. Jag har ju bara varit utomhus på altanen, under tak, så jag har inte sett hur mycket snö som egentligen kommit. I morse fick jag plumsa nedför trappan och vada över gården för att ta mig till jobbet. 😯

Jag trodde faktiskt aldrig att jag skulle bli less sötsaker, men nu är det nära. Vi fick bara godis, inga fruktkorgar, av arbetsgivaren i år, så det finns fortfarande drivor av godis kvar i fikarummet. Tyvärr har något smartskaft blandat alla sorter i stora skålar som står framme, så chokladen är halvsmält och klibbar så fort man rör vid den. I mitt tycke, alltså – jag förvarar alltid choklad i kylen och gillar inte alls när den är varm (läs: rumstempererad).

På tal om kylt godis… Vi skrattade så gott åt våra försök att koka knäck, förr i tiden när vi fortfarande iddes hålla på med sådant, min kollega A och jag. Det visade sig att även hon var för snabb med kulprovet och därför alltid fick förvara knäcken i frysen, annars smälte den bara och rann ut ur formarna! 😆 Till vårt försvar kan jag ju säga att knäcken blev god, men helt omöjlig att hantera om den inte var fryst.