Allmänt

Kortärmat

Jag har en kortärmad klänning, utan kofta, idag. Det är för varmt att ha lång ärm och täckjacka, speciellt som jag planerat att handla efter jobbet idag. Ibland är jag tvungen att ta av mig jackan och lägga den i kundvagnen medan jag går runt i affären, bara för att jag blir överhettad. 😳

Jag har alltid varit en varm person, det ska mycket till innan jag fryser. Under/ efter klimakteriet har temperaturen stigit kolossalt mycket mer, även om jag inte vaknar blöt av svett under natten (som en del lär göra). Jag blir ”bara” varm – som att jag har en kamin i bröstkorgen, där värmen sprids utåt i kroppen.

Planerna att handla kommer sig av att jag inte har några rester till vare sig lunch eller middag idag. Lunchen klarar jag ändå (yoghurt och smörgås) men till middag behöver jag handla mer mat. Det kan ju ha något att göra med att charkgrillen är igång igen, som jag nämnde igår… 😉

Vädret är helt OK, runt -8 grader tror jag, ingen nederbörd eller blåst. Dagarna blir ljusare och ljusare, vi får ca 10 min mer dagsljus för varje dag nu! Det är så gott som ljust både när jag far till jobbet och när jag kommer hem. Att vi dessutom har snö, som gör omgivningen ljusare, gör även skillnad.

Det är en konstig vinter i år. Knappt någon kyla, regn flera gånger, lite snö jämfört med vad vi brukar ha. OK, det brukar ju sägas att ”all snö som ska komma, kommer till slut”, så vi får väl se hur det utvecklar sig under februari-mars, och kanske även april.