Allmänt

Kanske idag

På spisfläkten i köket har jag ett servettställ, med flera fack, som jag samlar bl a räkningar i. För någon vecka sedan grävde jag runt bland allt det andra, på jakt efter något jag trodde skulle finnas där. Då hittade jag ett presentkort från blomsteraffären! Som tur var hade inte tiden gått ut på det (det är annars en väldigt vanlig åkomma på presentkort jag fått, och lagrat för länge…) så nu har jag stoppat det i börsen.

Planen är att under lunchen gå och kolla om de har någon snygg handväska jag kan tänka mig att köpa. Dels har jag sett att de har halva priset på handväskor just den här veckan, dels har jag hört – från säker källa, inte bara skvaller – att de tänker stänga (ev sälja) butiken. På de bilder de lagt ut på FB om väskutförsäljningen har jag sett ett par tre olika väskor jag kan tänka mig, men jag måste klämma & känna först, och kolla storlek och – framför allt – insidan.

Jag har flera väskor hemma som inte stämmer med vad jag vill ha: ett tunt mellanfack invändigt, så det blir två större fack, ett på var sida. I mellanfacket ska jag kunna ha t ex våtservetter, plåster, etc, medan jag i de större facken ska kunna ha t ex mobil & börs i det ena, samt datorglas & anteckningsbok i det andra. (Om jag jämför med hur jag har i väskan jag använder nu.) Inte allt blandat i ett enda stort fack. Dessutom ska helst fickan för nycklar sitta på utsidan eller väldigt lättåtkomlig på insidan.

Petig, jomenvisst, men annars blir det som så många gånger förr: väskan används inte utan hamnar som dekoration på väggen, tills jag blir less och ger bort den. Nå, jag ska gå och kolla vad som finns kvar efter veckans rea, och hittar jag ingen väska så köper jag en blombukett istället. Eller vad jag känner för när jag är där. Spännande fortsättning följer…! 😆

UPDATE
Jag har varit och kollat på väskorna. Självklart var de jag sett på bild (och gillat) borta, och de som fanns kvar var inte riktigt min stil. En uppfyllde kravet på insidan, men var så ful på utsidan – inte alls något jag skulle bära omkring på. Andra hade bara ett fack invändigt, och var små i storlekarna. De går också bort från mitt urval. Nå, nu har jag kollat, i alla fall.