Allmänt

Inte än

Som ni säkert redan räknat ut, har jag inte börjat med tvätten än. Men (kanske) ikväll…? Jag kan utnyttja det faktum att jag har ett par färdiga matlådor efter helgen, så jag sparar middagslagningstid åtminstone ikväll och imorgon. Däremot måste jag fara och handla ikväll, då kattmaten är så gott som slut. Ve och fasa! 😯

Jag brukar säga att bara jag har kaffe, cigg och kattmat hemma, så klarar jag mig länge. Det är så sant som det kan vara. Jag vet inte vem som skämt bort katten, men någon har gjort det. 😳 Torrfoder? Det fnyser hon bara åt (men det försvinner i sakta mak från skålen, så hon äter tydligen någon kula då och då) – hon vill ha blötfoder!

Jag får försöka fundera ihop någon sorts matsedel även denna kortvecka. Det blev ändringar i menyn förra veckan, så jag har otillagade maträtter kvar att göra. Bra, det gör handelslistan kort och bekväm. 😉

För att återgå till tvätten, så längtar jag tills jag kan börja hänga tvätt utomhus. Just nu är det för mycket snö i vägen; jag kan ta mig till torkvindan, men inte utan problem. Dessutom är det fortfarande lite för kallt, tycker jag. Men det finns inget som luktar så gott som soltorkade lakan i sängen! 🙂

Nu är det i första hand kläder jag behöver tvätta, och då fyller det snabbt upp på torklinorna i källaren. Visst, jag har en torktumlare, men a) jag gillar inte att det som tumlas blir så skrynkligt, eller b) att använda torktumlaren from hell. Den slår av sig själv då och då, med ytterst ojämna mellanrum, så jag får springa i källartrappan och kolla den hela tiden. Därför kör jag bara första tvätten (”smått vitt”, dvs underkläder och sockor) i tumlaren, så kan jag slå igång den igen varje gång jag går ner och byter tvätt i masken; tvätt som ska hängas på linorna.

Helgen har varit lugn och stillsam. Nästan för lugn och stillsam. *djup suck* Jag missade ett 30-årskalas (B:s A fyllde jämnt) och har inte varit utanför gården. OK, jag hade förstås kunnat göra som min kompis C berättade att hon gjort, när hemmasittandet blev för långtråkigt: hon for ut och körde. Än hit och än dit under några mil, bara för att få se något annat än det vanliga. Hon och hennes I är i total karantän, så juniorerna handlar åt dem, eftersom båda är i olika riskgrupper.

B förmanade mig att jag borde jobba hemifrån och skicka A att handla åt mig, men jag försöker hålla mig på min kant så gott det går. På jobbet har vi egna kontor, alla är friska (men jag vet att man kan vara smittspridare i alla fall), besök utifrån undviks i största möjliga mån. Jag handlar när det är lite folk i affären, typ 2-4 bilar på parkeringen: då går jag in. Och väl inne i affären undviker jag folk så gott det går.

*fnissar* Nu ska jag avslöja det som fick syrran att skratta gott, när jag berättade det: jag skriver handelslistan i den ordning varorna finns i affären, så jag bara behöver gå ett varv. ”Precis som farbror K!” skrattade hon när jag berättade det, men jag tycker det är effektivt. Det funkar extra bra när jag har handelslistan i en app, och kan lägga in nya rader mellan sådant jag skrivit tidigare. En enda runda i affären räcker gott, när man har dåliga knän.